Ν.Δ.: Η οικονομική πολιτική δεν είναι μονόδρομος

Ν.Δ.: Η οικονομική πολιτική δεν είναι μονόδρομος

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ευκαιρία να πείσουν τόσο τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης όσο, κυρίως, την ίδια την κοινωνία για την ορθότητα της κριτικής που ασκούν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν τους πρώτους μήνες, ενδεχομένως και εκλογικούς, όπως λένε, του 2011 στη Ν. Δ. Οι συνεργάτες του κ. Α. Σαμαρά θεωρούν ότι ο κύκλος όσων, εντός και εκτός των τειχών, συγκλίνουν με όσα εκφράζει και ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα διευρύνεται διαρκώς στερώντας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το επιχείρημα του «μονοδρόμου» ως προς την ακολουθούμενη πολιτική. Στη Ρηγίλλης είδαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τον κ. Πέτερ Μπόφινγκερ, σύμβουλο της κυβέρνησης Μέρκελ και θεωρούμενο ως έναν εκ των πέντε «σοφών» της γερμανικής οικονομίας, να δηλώνει πως το Μνημόνιο είναι δυσβάστακτο για την Ελλάδα και να τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, ώστε αφενός να δανειστούν φθηνότερα οι χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, αφετέρου δε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος στάσης πληρωμών.

«Είναι ζήτημα χρόνου να κατοχυρωθεί, κυρίως μέσω διεθνών προσωπικοτήτων, η άποψη της Ν.Δ. όχι για τη μη αναγκαιότητα του Μνημονίου, αυτό συνέβη, αλλά για τη μη δυνατότητά του να δώσει λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας», σημείωνε χθες στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προδιαγράφοντας και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς, επιμένοντας στη χρηματοδότηση στοχευμένων δράσεων και τομέων προκειμένου να πυροδοτηθεί εκ νέου η οικονομία.

Η λαθρομετανάστευση

Το κόμμα, πάντως, εξακολουθεί να κινείται στον… αστερισμό του πολιτικού φίλου του κ. Σαμαρά, δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος μετά τους «ντιντήδες» προκάλεσε εκ νέου αίσθηση χθες με άρθρο του (εφημ. «Δημοκρατία») όπου και σημειώνει πως η λύση για τη λαθρομετανάστευση «δεν μπορεί να είναι μεσοβέζικη, light με χαμηλά λιπαρά». Απαιτείται, υπογραμμίζει, σφράγισμα των συνόρων, επί τόπου ανάσχεση με την άσκηση της απαραίτητης βίας, μαζικές συλλήψεις και απελάσεις.

Η Ρηγίλλης αρκέστηκε χθες να σημειώσει πως ο κ. Κρανιδιώτης είναι ένα απλό μέλος και δεν κατέχει επίσημη θέση στο κόμμα, αλλά ταυτόχρονα δεν αποδοκιμάζει κιόλας, στοιχείο που για στελέχη της Ν.Δ. καταδεικνύει ότι ο κ. Κρανιδιώτης εκφράζει και άλλα στελέχη της ηγετικής ομάδας. Αντιθέτως, οργή εκφράζουν σε κατ’ ιδίαν τοποθετήσεις τους στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, κυρίως για την κριτική Κρανιδιώτη περί «μεσαίου χώρου», ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός σε μετριοπαθή στελέχη που εκτιμούσαν ότι οι παρεμβάσεις Κρανιδιώτη εντείνουν την εσωστρέφεια και δεν συνάδουν με ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα.

«Τους βασιλείς τους γκρεμίζουν οι βασιλικότεροι του βασιλέως, οι κολαούζοι…» σχολίασε (99,5) ο κ. Γερ. Γιακουμάτος, που προ εβδομάδων είχε θέσει σχετικό θέμα «συνεργατών» στον κ. Σαμαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή