Πρωτοχρονιά χωρίς μετρό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει ανήμερα την Πρωτοχρονιά η πρωτεύουσα. Την ίδια ημέρα, το τραμ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 4 τα ξημερώματα έως τις 8 το πρωί. Υπό συζήτηση βρίσκονται ακόμα δύο 24ωρες απεργίες στα μέσα σταθερής τροχιάς, παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα λεωφορεία. Ολα δείχνουν ότι ο απεργιακός πυρετός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Υποδομών…

Οπως ανακοινώθηκε χθες, οι ενώσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς συμφώνησαν τελικά χθες στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την 1η Ιανουαρίου, ενώ εξετάζεται η πραγματοποίηση ακόμα δύο απεργιών, στις 5 και 10 Ιανουαρίου. Παράλληλα θα εξελίσσονται και οι απεργίες των εργαζομένων στα λεωφορεία. Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Τέλος, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων… και έπεται συνέχεια. «Οι κυβερνώντες παίζουν με τη φωτιά, την εργασία και τους μισθούς μας. Οι εργαζόμενοι προσπαθούμε να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας μας» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ Ν. Κυλουμπαρίτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή