Προσχώρηση του Ελ. Αυγενάκη στη Δημοκρατική Συμμαχία

Προσχώρηση του Ελ. Αυγενάκη στη Δημοκρατική Συμμαχία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα κοινοβουλευτικά στελέχη (συν τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή κ. Θ. Σκυλλακάκη) αριθμεί από χθες η Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, μετά την προσχώρηση στο κόμμα του βουλευτή Ηρακλείου κ. Ελ. Αυγενάκη, που διεγράφη από τη Ν. Δ. στα τέλη Νοεμβρίου. Εντός των ημερών αναμένεται να ακολουθήσει και η ανακοίνωση προσχώρησης του βουλευτή Ηλείας κ. Γ. Κοντογιάννη, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

«Η έδρα μου ως βουλευτή Ηρακλείου δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά. Ανήκει στον λαό του νομού Ηρακλείου, σε όσους με ψήφισαν, με στήριξαν και έκτοτε ήρθαν κοντά μου. Σε όλους εσάς» τόνισε χθες ο βουλευτής, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην ηγεσία της Ν.Δ., η οποία διά στελεχών της ζητεί από τον ίδιον και όσους ακολούθησαν την ίδια πορεία να επιστρέψουν την έδρα στο κόμμα με το οποίο πολιτεύτηκαν στις εκλογές.

«Η συμμετοχή του στη Δημοκρατική Συμμαχία θα ενισχύσει τις προσπάθειές μας, για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά τους στελέχη της Ν.Δ. χαρακτήριζαν αναμενόμενη την κίνηση του κ. Αυγενάκη, προσθέτοντας ότι δεν αφορά το κόμμα. Ο βουλευτής Ηρακλείου είχε προδιαγράψει εδώ και αρκετές ημέρες την επιλογή του, δηλώνοντας ότι νιώθει προσβεβλημένος από τον τρόπο που τον αντιμετώπισε η ηγεσία της Ν.Δ. και ότι «το 60-70% των πολιτών με τους οποίους συνομιλεί εδώ και εβδομάδες του ζητεί να προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία». Αυτή τη στιγμή η ομάδα της «Συμμαχίας» έχει στη Βουλή, εκτός από την κυρία Μπακογιάννη, τους κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, Κ. Κιλτίδη και Ελ. Αυγενάκη. Στο παρασκήνιο, εξάλλου, διακινείται έντονα η φήμη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για την αποχώρηση ενός ακόμη βουλευτή της Ν.Δ.

Εν τω μεταξύ, με χθεσινή του δήλωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου, παρενέβη στο ζήτημα του ΦΠΑ, διερωτώμενος ποιος θα τιμωρήσει το κράτος που δεν πληρώνει ΦΠΑ στις επιχειρήσεις. «Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οσοι δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ πρέπει να έχουν συνέπειες. Το κράτος όμως που δεν αποδίδει τον ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, ποιο αυτόφωρο θα το αντιμετωπίσει;» διερωτήθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή