H Siemens προκαλεί αναταράξεις

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δίνη της υπόθεσης Siemens εισέρχεται εκ νέου η πολιτική ζωή μετά την απόφαση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που μπορεί να οδηγήσει σε προκαταρκτική επιτροπή τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη και δεκατέσσερις νυν και πρώην υπουργούς των δύο μεγάλων κομμάτων. Οι προφανείς κομματικές επιλογές με τις οποίες κινήθηκαν τα δύο μεγάλα κόμματα προοιωνίζονται ευρύτερες αναταράξεις. Ηδη χθες εκδηλώθηκε οξεία αντίδραση του κ. Κ. Σημίτη που κατήγγειλε τη Ν.Δ. «ως υπεύθυνη για την κακοδαιμονία του τόπου» και έκανε λόγο για δυνάμεις που «προτιμούν τα αδιέξοδα». Σε δηλώσεις επικριτικές των αποφάσεων της Εξεταστικής προέβησαν και οι περισσότεροι άλλοι παραπεμπόμενοι, με τον κ. Χρίστο Βερελή να αποδίδει την εμπλοκή του σε κομματικές εντολές και εξωθεσμικά κέντρα.

Ενόψει της «επόμενης ημέρας», το ΠΑΣΟΚ αφήνει να εννοηθεί ότι θα επικαλεστεί διακίνηση «μαύρου χρήματος» προκειμένου να υπερβεί τον σκόπελο της παραγραφής, παρότι η συγκεκριμένη κατηγορία απορρίφθηκε από τους δικούς του βουλευτές στην ψηφοφορία για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Από την πλευρά της η Ν.Δ. προχώρησε χθες σε στροφή, δηλώνοντας ανοικτή στη διερεύνηση τυχόν ευθυνών και για στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή