Γενικόλογες δεσμεύσεις ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. για διαφάνεια

Γενικόλογες δεσμεύσεις ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. για διαφάνεια

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλειοδοσία δεσμεύσεων για μέτρα ενίσχυσης της διαφάνειας εξελίχθηκε η προ ημερησίας διατάξεως «αναμέτρηση» μεταξύ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά χθες στη Βουλή. Ομως, σε διπλανή αίθουσα του Κοινοβουλίου, επιβεβαιώθηκε η αδυναμία των δύο μεγάλων κομμάτων να στοιχειοθετήσουν με επάρκεια κατηγορίες εις βάρος δεκατεσσάρων πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., καθώς και του κ. Κώστα Σημίτη, οι οποίοι βρίσκονται πλέον, μετά την κατάθεση των πορισμάτων της Εξεταστικής, επισήμως στο «κάδρο» πιθανής προανακριτικής για την υπόθεση Siemens.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση, που είχε τύποις ως αντικείμενο την εξωτερική πολιτική, ο κ. Παπανδρέου εγκάλεσε την κυβέρνηση Καραμανλή για καταστροφική απογραφή στην οικονομία και έσπευσε να προσθέσει πως από την απογραφή οδηγήθηκε στην παραγραφή: «Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να διαγράψετε πιθανά αδικήματα που είχαν διαπραχθεί», τόνισε χαρακτηριστικά. Απαντώντας, ο κ. Σαμαράς ζήτησε να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη το «πόθεν έσχες» όλων των βουλευτών που διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί από το 1974 έως σήμερα. Ο πρωθυπουργός αντέτεινε ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει τον σχετικό έλεγχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή