Εντοπίστηκαν οι δράστες

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσωπα που έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις κατά καιρούς κινητοποιήσεις ενάντια στην παρουσία αλλοδαπών μεταναστών στον Αγιο Παντελεήμονα συγκαταλέγονται μεταξύ των πέντε υπόπτων για την επίθεση εναντίον του κ. Αλέκου Αλαβάνου, το απόγευμα της 22ας Οκτωβρίου. Ο υποψήφιος, τότε, περιφερειάρχης του συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» πραγματοποιούσε περιοδεία στην περιοχή, όταν ομάδα συγκεντρωμένων ατόμων εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του, εκτοξεύοντας γιαούρτια, αυγά και πέτρες. Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ανέλαβε την έρευνα ταυτοποίησε, όπως ανακοινώθηκε χθες, πέντε από τους δράστες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση και απρόκλητη επίθεση. Παρότι ο κ. Αλαβάνος δεν κινήθηκε για την ποινική δίωξη των πέντε, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και πλέον θα πρέπει να θεωρείται πιθανή η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον τους.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης χρησιμοποιήθηκε το οπτικό υλικό από τις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων που βρίσκονταν στην περιοχή. Ταυτοποιήθηκαν δύο γυναίκες ηλικίας 48 και 50 ετών, δύο άνδρες 62 και 20 ετών καθώς και ένας ανήλικος. Η 48χρονη Θ.Σ., η 50χρονη Α.Π. και ο 62χρονος Σ.Γ. φέρονται να πρωταγωνιστούν σε κινητοποιήσεις με αίτημα την απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ για το ίδιο θέμα έχουν φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πλην του 20χρονου που διαμένει στα βόρεια προάστια (Μελίσσια), οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας.

Ο κ. Αλαβάνος αμέσως μετά την επίθεση είχε υποστηρίξει ότι οι δράστες τού επιτέθηκαν όταν είδαν τον ίδιο και τους συνεργάτες του να μοιράζουν φυλλάδια με αντιρατσιστικό περιεχόμενο. Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός είχε κατηγορήσει την Ελληνική Αστυνομία ότι «με τη στάση της καλύπτει και ενθαρρύνει την ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων στην περιοχή», ενώ είχε επιρρίψει ευθύνες και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή