Χαμηλοί τόνοι ενόψει της δίκης των αγροτοσυνδικαλιστών

Χαμηλοί τόνοι ενόψει της δίκης των αγροτοσυνδικαλιστών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου σχεδιάζουν να απαντήσουν οι αγρότες των Σερρών στην αστυνομική απαγόρευση συνάθροισης και κίνησης στους εθνικούς δρόμους που οδηγούν στον Προμαχώνα Σερρών και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών -σε συνεννόηση με το υπουργείο και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.- απάντησε χθες το πρωί αρνητικά στο αίτημα των αγροτών του νομού να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στον Προμαχώνα για να τα παρατάξουν εκεί (με δέσμευσή τους ότι δεν θα αποκλείσουν τον μεθοριακό σταθμό), αλλά σκλήρυνε και τη στάση της γενικεύοντας την απαγόρευση στην περιοχή.

Ομάδες αγροτών προσπάθησαν να αντιδράσουν και κινήθηκαν πεζή χθες το απόγευμα προς τη γέφυρα του Πετριτσίου, αλλά δυνάμεις των ΜΑΤ που υπάρχουν στο σημείο τις εμπόδισαν. Τα τρακτέρ παραμένουν στο Στρυμωνοχώρι (15 χλμ. από τον Προμαχώνα) από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Ο αριθμός τους μειώθηκε στα 100, καθώς 20 μετά τον εγκλωβισμό προτίμησαν να αποχωρήσουν. Οι αγρότες φέρονταν χθες διατεθειμένοι να κρατήσουν χαμηλούς τόνους μέχρι την αυριανή δίκη των 7 αγροτοσυνδικαλιστών που διώκονται για παρακώλυση συγκοινωνιών και παράβαση του άρθρου 171 του Π.Κ. για «θρασύτητα κατά της Αρχής», που σπανίως έχει ενεργοποιηθεί στο παρελθόν. Προγραμματίζεται συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Οι αγρότες της Λάρισας που είχαν παρατάξει 70 τρακτέρ στον κόμβο της Γυρτώνης αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ την ίδια απόφαση έλαβαν και οι αγρότες της Πέλλας που είχαν βγάλει 20 τρακτέρ στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών. Στον Πλαταμώνα Πιερίας συνεδρίασαν εκπρόσωποι αγροτών από 12 νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζονται στη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα και σε άνοιγμα διοδίων, με κυρίαρχα αιτήματα το κόστος παραγωγής και την εντατικοποίηση των ελέγχων σε εισαγόμενα προϊόντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή