Η αντίδραση των Βρυξελλών

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015 θα περιλαμβάνεται στην επόμενη επικαιροποιημένη έκδοση του Μνημονίου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών. Συνεπώς συζητήθηκε, διαπραγματεύτηκε και τελικώς συμφωνήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας στη διάρκεια της εβδομάδας ανέφεραν πηγές από τις Βρυξέλλες χθες.

Πρόκειται για τη διαδικασία που ακολουθείται σε όλες τις αποστολές της τρόικας όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Ιρλανδία ή όπου αλλού εφαρμόζονται αντίστοιχα προγράμματα. Το ελληνικό Μνημόνιο είναι ένα πρόγραμμα που αλλάζει ανά τρίμηνο. Κάθε φορά οι αντιπρόσωποι της τρόικας αξιολογούν την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος και εντοπίζουν σημεία όπου για διάφορους λόγους προκύπτουν προβλήματα. Στη συνέχεια, οι επικεφαλής της αποστολής αξιολόγησης τα συζητούν με την ελληνική κυβέρνηση και συναποφασίζουν με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης αποτυπώνεται στην επικαιροποιημένη έκδοση του Μνημονίου. Το μόνο ζήτημα που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι αν είχε συμφωνηθεί ποιος θα ανακοινώσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων: η ελληνική κυβέρνηση ή οι επικεφαλής της τρόικας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή