Επί ξυρού ακμής Κατσέλη, Μπιρμπίλη

Επί ξυρού ακμής Κατσέλη, Μπιρμπίλη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό επισφαλής θεωρείται η θέση της κ. Λούκας Κατσέλη, λόγω των δυσχερειών στις σχέσεις της με την τρόικα, αλλά και των δημόσιων αμφισβητήσεων που εγείρει για το Μνημόνιο. Επίσης, σε «τεντωμένο σχοινί» θεωρείται πως βρίσκεται η κ. Τίνα Μπιρμπίλη, καθώς έχει συγκρουστεί με τους περισσότερους υπουργούς, ενώ εκρηκτικό σε βάρος της είναι το κλίμα στην Κ. Ο. Τέλος, μεγάλο «ερωτηματικό» για τη σύνθεση της κυβέρνησης είναι εκ των πραγμάτων ο κ. Θ. Πάγκαλος, οι δημόσιες τοποθετήσεις του οποίου το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ένα από τα ενδεχόμενα «κλειδιά» του ανασχηματισμού θεωρείται ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Από το περιβάλλον του και από το Μέγαρο Μαξίμου μεταδίδεται πως παραμένει στο κτίριο της οδού Νίκης. Ομως, ορισμένοι δεν αποκλείουν να υπάρξει συμφωνία με τον πρωθυπουργό για την μετακίνησή του σε άλλο κορυφαίο υπουργείο. Σε αυτή την περίπτωση πιθανότερος αντικαταστάτης του θεωρείται πάντα ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης -με μετακίνηση της κ. Αννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Ανάπτυξης- ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του κ. Ευαγγ. Βενιζέλου. Επίσης, σε ένα ντόμινο μετακινήσεων «κορυφής» δεν αποκλείεται να δοθεί άλλο χαρτοφυλάκιο πρώτης γραμμής στον κ. Γ. Ραγκούση. Τέλος, με δεδομένο ότι η Ομάδα Πολιτικού Σχεδιασμού έχει πάψει να λειτουργεί, ένα από τα σενάρια που συζητούνται είναι ρόλο υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητες συντονισμού να αναλάβει ο κ. Δ. Ρέππας.

Μια ομάδα που λειτουργεί ως άτυπος «πρωινός καφές» έχει δημιουργηθεί με έδρα τη Βουλή και επίκεντρο την κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη, μετά τον τερματισμό λειτουργίας της Ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού. Στην ομάδα, που συνεδριάζει σε καθημερινή βάση στις 9 το πρωί, μετέχουν οι κ. Μ. Καρχιμάκης, Ν. Αθανασάκης, Β. Εξαρχος, Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Πετρουλάκης, Γ. Ελενόπουλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ενώ ενίοτε το «παρών» δίνει και ο κ. Κ. Θέος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή