Ιδρυτικό συνέδριο ΔΗΣΥΜ με σύνθημα «ανατροπή στην πράξη»

Ιδρυτικό συνέδριο ΔΗΣΥΜ με σύνθημα «ανατροπή στην πράξη»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή γλώσσα για τις μικροκομματικές λογικές που κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό και «οδηγούν την Ελλάδα στη χρεοκοπία» υιοθέτησε χθες η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την έναρξη του τριήμερου ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η κ. Μπακογιάννη επένδυσε σε ένα αμιγώς φιλοευρωπαϊκό προφίλ, επισημαίνοντας ότι πλέον η Ελλάδα απειλείται να τεθεί στο περιθώριο της Ε.Ε. Εξέφρασε, μάλιστα, την αγωνία της για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, επέσεισε ως υπαρκτό τον κίνδυνο χρεοκοπίας και κατήγγειλε συμφέροντα πολιτικά και επιχειρηματικά που επενδύουν στη χρεοκοπία και στην επιστροφή στη δραχμή. Μάλιστα, έσπευσε να προειδοποιήσει τους πολίτες ότι «η δραχμή δεν θα είναι του 2000, θα είναι η δραχμή της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου». «Αυτά τα συμφέροντα πρέπει να πολεμηθούν. Και θα πολεμηθούν απ’ όσους σήμερα έχουν απόλυτη συνείδηση ότι το μέλλον μας είναι μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης», προσέθεσε η κ. Μπακογιάννη, επιχειρώντας μία αντιδιαστολή με την ευρωσκεπτικιστική, όπως την καταγγέλλει, ηγεσία της Ν.Δ.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών έστειλε μήνυμα και στην Ευρώπη, επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και να σταθεί στα πόδια της. Αλλά αν πιστεύετε ότι θα βρείτε την Ελλάδα ως άλλοθι για να υποστηρίξετε αντιευρωπαϊκές λογικές, αν ξεχάσετε ότι βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οράματος είναι και η αλληλεγγύη, τότε η πολιτική αυτή γρήγορα θα γίνει μπούμερανγκ και θα κτυπήσει και την οικονομία σας και τους λαούς σας».

Το «παρών» στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ έδωσαν κορυφαία στελέχη του κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων (μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφσταντ), στο οποίο θα ενταχθεί η Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Μήνυμα απέστειλε ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.

Με κεντρικό σύνθημα «Ανατροπή στην πράξη» και αιχμηρές προτάσεις τόσο για την οικονομία όσο και για τους θεσμούς, τον συνδικαλισμό και την παιδεία, το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας ολοκληρώνεται αύριο με την τυπική εκλογή ως προέδρου της κ. Μπακογιάννη και την ανάδειξη του κεντρικού καθοδηγητικού οργάνου του νέου κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή