Διακριτό ρόλο, έναντι Ν.Δ., αναζητεί ο ΛΑΟΣ

Διακριτό ρόλο, έναντι Ν.Δ., αναζητεί ο ΛΑΟΣ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναζήτηση ενός διακριτού πολιτικού ρόλου, έναντι της Ν.Δ., μοιάζει να βρίσκεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Η εγκατάλειψη του μνημονιακού στρατοπέδου -«δεν ψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο γιατί δώσαμε ήδη μια ευκαιρία που κατασπαταλήθηκε», δήλωσε χθες στη Βουλή- και η σταδιακή σύγκλιση των θέσεων ΛΑΟΣ – Ν.Δ. στην κριτική που ασκείται προς την κυβέρνηση ή ακόμη και σε σειρά μέτρων για την αναγέννηση της οικονομίας καθιστούν πιο δυσχερή την προσπάθεια διαφοροποίησης του κ. Καρατζαφέρη από το μεγαλύτερο κόμμα της πολυκατοικίας. Ειδικά όταν το τελευταίο κλιμακώνει συνεχώς την κριτική του προς τον ΛΑΟΣ σε μια εμφανή προσπάθεια απομείωσης της εκλογικής του επιρροής και επανασυσπείρωσης των δεξιών ψηφοφόρων.

Εναντι αυτού, ο κ. Καρατζαφέρης παίζει το «χαρτί» της υπέυθυνης συντηρητικής δύναμης που επιζητεί τη συναίνεση και αναδεικνύει τους κινδύνους κατάρρευσης της οικονομίας και του πολιτικού συστήματος, και εξαιτίας των εντεινόμενων αντιδράσεων. «Γιατί δεν ζητάμε από την «πλατεία» να κάνει μια επιτροπή και να έρθει να μιλήσουν στη Βουλή, στο προεδρείο, στα κόμματα;», δήλωσε χθες, εκτιμώντας ότι το πολιτικό σύστημα καθίσταται όμηρος της πλατείας των «Αγανακτισμένων». «Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι εάν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο οι «εκδηλώσεις αγάπης» της πλατείας θα μείνουν ως έχουν ή θα μετεξελιχθούν σε άλλες «λατρευτικές εκδηλώσεις». Εάν δεν ψηφιστεί, πάλι η πλατεία θα προβεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, αφού θα κινδυνέψουν μισθοί και συντάξεις», προσέθεσε.

Οι επιθέσεις εναντίον βουλευτών, αλλά και η αδυναμία των πολιτικών δυνάμεων να συνεννοηθούν, προβλήθηκε ότι βρίσκονταν στον πυρήνα της αναφοράς Καρατζαφέρη για ενδεχόμενη απόσυρση των βουλευτών του ώστε να προκληθούν εκλογές. Η πρόταση προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και ο ίδιος εμφανίστηκε να αναδιπλώνεται την επομένη. Δεν αποκλείεται πάντως -όπως συζητείται στα πολιτικά γραφεία- η απειλή να υλοποιηθεί αλλά μόνον κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή