Πυρά κατά αστυνομικών της Δίωξης στον Εβρο

Πυρά κατά αστυνομικών της Δίωξης στον Εβρο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Νέο επεισόδιο στη συνοριακή γραμμή του Εβρου προκλήθηκε όταν διακινητής λαθρομεταναστών, που βρισκόταν στην τουρκική όχθη, άνοιξε πυρ κατά Ελλήνων αστυνομικών που επιχειρούσαν να συλλάβουν συνεργάτη του. Το περιστατικό συνέβη χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο ύψος της περιοχής Χειμωνίου Ορεστιάδας, όταν η Ομάδα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, έπειτα από παρακολούθηση, εντόπισε βάρκα που αποβίβαζε μη νόμιμους μετανάστες στην ελληνική κοίτη του ποταμού.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν αμέσως και συνέλαβαν τους λαθρομετανάστες, καθώς και τον διακινητή, που ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο διακινητής προέβαλε αντίσταση και επιχείρησε να διαφύγει. Τότε οι αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά από συνεργάτη του που βρισκόταν κρυμμένος πίσω από θάμνους στην τουρκική όχθη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι σφαίρες ήταν από πυροβόλο όπλο, ενώ οι αστυνομικοί κάλεσαν τους λαθρομετανάστες να πέσουν στο έδαφος και ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η βάρκα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε, ενώ ο Τούρκος διακινητής και οι δώδεκα λαθρομετανάστες (1 υπήκοος Σιέρα Λεόνε, 3 υπήκοοι Μαρόκου και 8 υπήκοοι Σομαλίας) συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα και οι τουρκικές αστυνομικές αρχές, προκειμένου να συλλάβουν τον δεύτερο διακινητή που άνοιξε πυρ κατά των ανδρών της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης.

Είναι το δεύτερο κατά σειρά κρούσμα επίθεσης που δέχονται οι αστυνομικοί της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης. Πριν από δύο εβδομάδες, στην περιοχή Τυχερού Εβρου, Τούρκοι διακινητές που επέβαιναν σε βάρκες είχαν ανοίξει και πάλι πυρ με καραμπίνες, εναντίον τριών Ελλήνων αστυνομικών και δύο ανδρών της Frontex, γερμανικής υπηκοότητας. Το συμβάν είχε καταγραφεί και από βιντεοκάμερα αξιωματούχου της Frondex.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή