Συσπειρώνονται οι «Παπανδρεϊκοί»

Συσπειρώνονται οι «Παπανδρεϊκοί»

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλυδωνισμούς εξακολουθεί να προκαλεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η επιστολή των 16 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό. Χθες μάλιστα ουκ ολίγοι συνάδελφοι των 16, οι οποίοι δεν υπέγραψαν την επιστολή, συμφώνησαν ότι το περιεχόμενό της αφορούσε ζητήματα τα οποία «άπαντες» στο εσωτερικό του κόμματος θεωρούν αυτονόητα. Η κατάσταση πάντως δεν είναι μονοδιάστατη. Ουκ ολίγοι κυβερνητικοί βουλευτές και δη εκείνοι που λογίζονται ως «προεδρικοί» εμφανίζονται ενοχλημένοι από την πρωτοβουλία των συναδέλφων τους και λένε ότι ουδέποτε ερωτήθηκαν αν ήθελαν να υπογράψουν την επιστολή. Αν και η κατάσταση στην Κ.Ο. παραμένει ρευστή, δεν λείπουν εκείνοι που παρατηρούσαν ότι ενδεχομένως η εκδήλωση της κίνησης αυτής να συσπειρώσει ξανά τους «προεδρικούς», οι οποίοι για διάφορους λόγους παρέμεναν σιωπηλοί. Πολλοί εξ αυτών απέδιδαν μάλιστα ευθύνη και για την εκδήλωση του «κινήματος των 16» στις ατυχείς -όπως τις περιέγραφαν- δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Δ. Δρούτσα για τα προνόμια των βουλευτών. Ελεγαν ότι ορισμένοι που δεν είχαν εξ αρχής τη διάθεση να υπογράψουν την επιστολή αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τις διατυπώσεις του υπουργού Εξωτερικών και τελικά προσχώρησαν. Σε κάθε περίπτωση, στο Μαξίμου θεωρούν επιτακτική την ανάγκη να επισπευσθούν οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος, ώστε να προβάλουν οι βουλευτές τις αντιρρήσεις τους, καθώς επίσης και να τεθούν σε κίνηση οι επείγουσας προτεραιότητας διαδικασίες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Οπως είχε ο σχεδιασμός του Μαξίμου, τουλάχιστον μέχρι χθες, τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο. Ολόκληρη η Τρίτη θα αναλωθεί στις ενδοκομματικές διαδικασίες. Πιθανότατα το πρωί θα συνεδριάσει ο διευρυμένος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για το Μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα του 2011. Θα ακολουθήσει έπειτα και η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθούν όλα αυτά και σε επίπεδο κόμματος. Χθες πάντως αρκετοί βουλευτές συνέχισαν να επικρίνουν την κυβέρνηση, κάποιοι μάλιστα απειλούσαν με καταψήφιση. «Αν δεν γίνει συζήτηση αναλυτική, δεν θα ψηφίσω» είπε (Mega) o κ. Θ. Ρομπόπουλος, ενώ ο κ. Δ. Λιντζέρης (Ράδιο 9) επιφυλάχθηκε περί του αν θα εγκρίνει ή όχι το Μεσοπρόθεσμο. Η κ. Σοφία Γιαννακά (ΣΚΑΪ) καταλόγισε αστοχία στο οικονομικό επιτελείο, ο κ. Ν. Αλευράς τόνισε ότι ίσως τελικά θα ήταν καλύτερα να είχαν γίνει εκλογές πριν φθάσουμε εκ νέου στο σημείο να διακυβεύεται η 5η δόση.

Ο κ. Στ. Μάνος

Στην επιστολή των 16 αναφέρθηκε χθες και ο κ. Στ. Μάνος. Ο πρόεδρος της «Δράσης» δήλωσε ότι συνυπογράφει το αίτημα των βουλευτών που ζητούν να μάθουν «τι πήγε στραβά με την οικονομική πολιτική που συμφωνήθηκε το 2010». «Θέλω να μάθω -με κάθε λεπτομέρεια- ποιοι υπουργοί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους», είπε. Εν συνεχεία επικρίνει τον κ. Παπανδρέου επειδή διατηρεί υπουργούς «εξ αιτίας των οποίων η Ελλάδα διολισθαίνει προς τη χρεοκοπία». Τόνισε μάλιστα ότι με την ασκούμενη πολιτική αυξάνουν διαρκώς οι επιβαρύνσεις του λαού «προκειμένου να μη θιγεί και να μην περιοριστεί ο σκανδαλωδώς προνομιούχος δημόσιος τομέας και οι συντεχνίες του». Τέλος, ο κ. Μάνος ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να εκμεταλλευτεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να κυβερνήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή