Ενταση στη Βουλή για τα επεισόδια

Ενταση στη Βουλή για τα επεισόδια

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακρως σοβαρές, για τη λειτουργία του πολιτεύματος, καταγγελίες ακούστηκαν στη Βουλή χθες, στη σκιά των σοβαρών εκτρόπων που καταγράφηκαν μία ημέρα πριν στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση έκανε λόγο, διά στόματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για σχέδιο εφαρμογής «αντάρτικου πόλης», στόχος του οποίου ήταν η εισβολή στο Κοινοβούλιο και η δημοσιονομική εξόντωση της χώρας. Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση μιλούσε, με διαφορετικό σκεπτικό και επιχειρηματολογία το κάθε κόμμα, για προβοκάτσια στην οποία συμμετέχουν, μάλιστα, παρακρατικές δυνάμεις – ελεγχόμενες ή και μη ελεγχόμενες από την κυβέρνηση και τις επίσημες κατασταλτικές αρχές! Μέσα σε αυτό το κλίμα ξέσπασε νέα σύγκρουση, κυρίως ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και πάλι τον εντοπισμό στελεχών συνιστωσών του Συνασπισμού σε ακραία γεγονότα κατά το παρελθόν.

«Κάνω τον σταυρό μου κάθε μέρα για να μην επιβεβαιωθούν εκείνοι οι οποίοι επιδιώκουν εδώ και μήνες το άσπρο φανελάκι με το αίμα του νεκρού. Είναι φανερό ότι κάποιοι επιδιώκουν θύματα, επιδιώκουν νέους ήρωες», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Χρ. Παπουτσής. Για τα προχθεσινά επεισόδια ειδικότερα δεν δίστασε να κάνει λόγο για «αντάρτικο πόλεων», για το οποίο -όπως είπε- «έγινε προπόνηση πριν από λίγο καιρό στα γεγονότα της Κερατέας». Και συνέχισε: «Ο τελικός στόχος ήταν να σπάσει η αλυσίδα γύρω από τη Βουλή και να εισέλθουν στη Βουλή, να σταματήσουν την ψηφοφορία, να μην ψηφιστεί ο νόμος, να χρεοκοπήσει η χώρα. Είναι πολλά τα λεφτά που έχουν επενδυθεί στη χρεοκοπία της χώρας».

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούσε την κυβέρνηση για ανικανότητα στο να αντιμετωπίσει κουκουλοφόρους. «Αποτύχατε να εξασφαλίσετε τη δημόσια τάξη και ταυτόχρονα να τηρηθούν οι κανόνες της δημοκρατίας και η ελευθερία των πολιτών», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Και αναφερόμενος σε βίντεο που εμφανίζει «διαδηλωτές» με καλυμμένα πρόσωπα και μεταλλικά αντικείμενα σε ρόλο «όπλου» στα χέρια να βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο στο προαύλιο της Βουλής, πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, έκανε λόγο για «πολύ περίεργες σκηνές που μυρίζουν παρακράτος».

Ο κ. Παπουτσής για το συγκεκριμένο ζήτημα είπε ότι διεξάγεται έρευνα σε βάθος. Σημείωσε πως αποκαλύφθηκε κατ’ αρχήν ότι επρόκειτο για διαδηλωτές – εργαζομένους στην ΕΘΕΛ, αλλά έκανε αίσθηση η αναφορά του πως σύμφωνα με πληροφορίες «ορισμένοι εξ αυτών συμμετείχαν σε διάφορες καταδρομικές επιθέσεις με μηχανάκια σε σπίτια πολιτικών».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για ένα καλά μελετημένο και επεξεργασμένο σχέδιο εκφοβισμού του κόσμου. «Υπάρχουν παρακρατικοί μηχανισμοί» είπε και απευθυνόμενη στον κ. Παπουτσή, που αμφισβήτησε τη σχέση των κρατικών δυνάμεων με αυτούς τους μηχανισμούς, του είπε: «΄Η είστε αφελής ή συγκαλύπτετε». Για «αντιδημοκρατική εκτροπή» μίλησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενορχηστρώσατε ένα τρισάλθιο σχέδιο εγκαθίδρυσης της Νέας Μνημονιακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα», είπε ο κ. Τσίπρας. Ακολούθησαν έντονοι φραστικοί διαξιφισμοί μεταξύ του κ. Απ. Κακλαμάνη και του κ. Τσίπρα, αλλά και αργότερα των κ. Α. Λοβέρδου και Π. Λαφαζάνη, με επίκεντρο πάντα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των επεισοδίων. Στη θετική για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας στάση της αστυνομίας αναφέρθηκαν ο κ. Γ. Καρατζαφέρης και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή