Εργαζομένους της ΕΘΕΛ «δείχνει» το επίμαχο βίντεο

Εργαζομένους της ΕΘΕΛ «δείχνει» το επίμαχο βίντεο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατεπείγουσα διερεύνηση, πειθαρχικό έλεγχο και παραδειγματική τιμωρία τυχόν υπαιτίων για την ενδεχόμενη συμμετοχή δύο εργαζομένων της ΕΘΕΛ στα επεισόδια της πλατείας Συντάγματος ζήτησε χθες ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΟΣΥ (εταιρεία που έχει προκύψει από τη συγχώνευση της ΕΘΕΛ με τον ΗΛΠΑΠ) Κ. Καραγιαννόπουλο. Αφορμή στάθηκε οπτικοακουστικό υλικό το οποίο διακινείται μέσω Διαδικτύου και απεικονίζει δύο άνδρες να κρατούν σίδερα και να οδηγούνται από αστυνομικούς προς τη Βουλή.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, τα άτομα αυτά είναι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ και είχαν τη συνδρομή ανδρών της αστυνομίας για να προφυλαχθούν από επίθεση που δέχτηκαν. «Τα άτομα εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Οθωνος, έπειτα από επίθεση και βιαιοπραγίες που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων», αναφέρει η ανακοίνωση. Στο σημείο μετέβη διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και τους απεγκλώβισε, οδηγώντας τους στο δεξί φυλάκιο της Βουλής, τονίζει η αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομικό τμήμα του υπουργείου Υποδομών εξετάζει τις διοικητικές ποινές που προβλέπονται για αντίστοιχες περιπτώσεις, καθώς πρόκειται για περιστατικό το οποίο συνέβη εκτός ωρών υπηρεσίας των εν λόγω εργαζομένων της ΕΘΕΛ.

Συνδικαλιστική δράση

Εντονη συζήτηση έχει προκαλέσει η συνδικαλιστική δράση των δύο απεικονιζομένων στο βίντεο, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες συναδέλφων τους που κάνουν λόγο για ανθρώπους με «ακραία συμπεριφορά». Ενας εκ των δύο ήταν μέχρι πριν από έξι μήνες μέλος του Δ. Σ. του συνδικάτου εργαζομένων της εταιρείας.

Αποτέλεσμα ήταν να εκδοθεί ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ από τον «Σύνδεσμο Οδηγών» (συνδυασμός με τον οποίο εξελέγη στο σωματείο εργαζομένων ο ένας εκ των δύο εμπλεκομένων) στην οποία αναφέρεται ότι «τις τελευταίες ημέρες, είδαμε δημοσιεύματα που παρουσιάζουν συναδέλφους μας ως κουκουλοφόρους – παρακρατικούς – μέλη της Χρυσής Αυγής. Αποσαφηνίζουμε ότι ο συνδυασμός μας δεν έχει καμία κομματική ταυτότητα».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έχει ζητήσει να δει το επίμαχο βίντεο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή