Είκοσι τόνοι μάρμαρο κατά της οικονομίας

Είκοσι τόνοι μάρμαρο κατά της οικονομίας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ποιος πληρώνει το μάρμαρο;». Ολοι μας, απαντούν με αγανάκτηση, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, επικεντρώνοντας στο ισχυρό πλήγμα που υπέστη ο τουρισμός, μάλιστα εν μέσω θέρους, από τις εικόνες βίας και καταστροφών που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της πόλης και έκαναν τον γύρο του κόσμου. Το σχετικό «πόρισμα» είναι αποκαλυπτικό: Είκοσι(!) τόνοι μαρμάρου ξηλώθηκαν από προσόψεις δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων και από πεζοδρόμια, πελάτες ξενοδοχείων φυγαδεύονταν σε άλλα ξενοδοχεία, υπό καθεστώς προστασίας, η πλατεία Συντάγματος σηματοδοτήθηκε διεθνώς ως πεδίο μάχης.

«Ασεφτος», δηλαδή αυτός που δεν έχει κάνει «σεφτέ», είναι ένας νεολογισμός συμβατός με τις εξελίξεις, καθώς οι καταστηματάρχες των Αθηνών μιλούν για την ώρα που «κάνουν ταμείο» το βράδυ, χωρίς να έχουν εισπράξει ένα ευρώ εξαιτίας του φόβου των πελατών να κατέβουν στο κέντρο.

Οσον αφορά στο εκρηκτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε την περασμένη Τετάρτη, η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης επεισοδίων και γι’ αυτό έθεσε ως κυρίαρχο ζητούμενο την «προστασία της Βουλής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή