Ζημιές 800.000 ευρώ στο Κέντρο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος αναφέρθηκε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, λέγοντας με έμφαση ότι οι ζημιές από τις φθορές υπερβαίνουν τις 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με μια πρώτη καταγραφή του δήμου, καταστροφές έχουν προκληθεί σε 176 κάδους απορριμμάτων και σε 120 επιδαπέδια καλαθάκια, ενώ, τουλάχιστον 20 τόνοι από αποκολημμένα μάρμαρα και πέτρες έχουν συγκεντρωθεί από τα συνεργεία καθαριότητοας. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον κ. Καμίνη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν τιμούν την πόλη μας όλα όσα διαδραματίστηκαν στις 29 Ιουνίου».

Αναλυτικά, έχουν καταστραφεί μεγάλα τμήματα από τις ορθομαρμαρώσεις και τις επικαλύψεις των διαφόρων στοιχείων της πλατείας Συντάγματος (σιντριβάνια, στηθαία κ. λπ.), ενώ έχουν αποκοπεί ακόμα και τμήματα των συμπαγών ογκολίθων στα περιμετρικά στηθαία. Ανάλογες φθορές έχουν υποστεί και τα σκαλοπάτια στην κλίμακα που οδηγεί στον Αγνωστο Στρατιώτη, στη λεωφόρο Αμαλίας. Εχουν αποξηλωθεί τα ξύλινα μέρη και έχουν υποστεί καταστροφές τα παγκάκια της πλατείας Συντάγματος.

Κριτική στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Καμίνης δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στη δράση της ΕΛ. ΑΣ., λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ρόλος της αστυνομίας πρέπει να είναι κατευναστικός ως προς τις εντάσεις και όχι πυροδοτικός».

Οι εικόνες είναι γνωστές, ανέφερε ο δήμαρχος, περιγράφοντάς τες με μελανά χρώματα. «Πολίτες που ξηλώνουν την πλατεία Συντάγματος και πετούν μάρμαρα στους αστυνομικούς. Μάρμαρα τα οποία στη συνέχεια κάποιοι αστυνομικοί πετούν και αυτοί στους πολίτες. Κουκουλοφόροι που επιτίθενται με ρόπαλα, σφεντόνες και μολότοφ. Αστυνομικοί που επιτίθενται και αυτοί κατά δικαίων και αδίκων με άνευ προηγουμένου μπαράζ χημικών, χτυπούν με κλομπ πεσμένους ανθρώπους και κυνηγούν άλλους μέχρι το Μοναστηράκι».

Να σταματήσει η χρήση των χημικών ουσιών στις διαδηλώσεις, ζήτησε και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος πρότεινε τη μετατροπή των βανδαλισμών σε ιδιώνυμο κακούργημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή