Αγώνας δρόμου για 30 αλλαγές στην οικονομία σε 90 ημέρες

Αγώνας δρόμου για 30 αλλαγές στην οικονομία σε 90 ημέρες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από μήνες απραξίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες υλοποίησης του επικαιροποιημένου Μνημονίου, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα ισχυρής πολιτικής βούλησης στις αγορές και την τρόικα, εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων για το νέο πακέτο βοήθειας. Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να ψηφιστούν 12 νομοσχέδια, εκ των οποίων τα επτά εντός του τρέχοντος μηνός.

Συνολικά, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει ότι σε λιγότερο από 90 ημέρες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και να εφαρμόζονται 30 κρίσιμες παρεμβάσεις στην οικονομία, μεταξύ των οποίων το ενιαίο μισθολόγιο, η αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η τακτοποίηση των αυθαιρέτων και φυσικά η σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Χθες συγκροτήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου προσδιορίστηκαν οι εκκρεμότητες κάθε υπουργείου.

Η εφαρμογή των προβλέψεων του Μνημονίου και η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς αυτή την περίοδο συζητείται το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα με τη συμμετοχή των ιδιωτών. Οποιαδήποτε απόκλιση θα μπορούσε να αποθαρρύνει τις τράπεζες να συμμετάσχουν και θα ενίσχυε τις πιέσεις για παροχή ενεχύρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή