Απειλές δέχεται η οικογένεια του κ. Παπουτσή

Απειλές δέχεται η οικογένεια του κ. Παπουτσή

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απειλές κατά του σπιτιού του και της οικογένειάς του κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής, ιχνογραφώντας χωρίς να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και αποδίδοντας ευθύνη αφενός «σε αυτούς που ενθαρρύνουν τους «Αγανακτισμένους» στην πλατεία και διοργανώνουν τις επιθέσεις κατά βουλευτών» και αφετέρου ονομαστικώς στον σκηνοθέτη κ. Δ. Κολλάτο, ο οποίος διοργανώνει για αύριο πορεία προς το σπίτι του υπουργού: «Ολους εκείνους τους ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς προειδοποιώ: μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Εχω επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν αποδέχομαι καμία ιδεολογική ή πολιτική τρομοκρατία».

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «η Ελληνική Αστυνομία σχεδιάζει, δρα και επιχειρεί», ότι ο ίδιος επέλεξε να μιλήσει μόνον στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι «αυτά που είπε προφανώς σε κάποιους δεν άρεσαν». Ο υπουργός αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει μπει στο στόχαστρο και προειδοποίησε: «Εχει σκεφθεί κανείς από αυτούς που καθοδηγούν τα φραστικά και όχι μόνον επεισόδια τι πρόκειται να γίνει, αν κάποιοι από εμάς απευθυνθούμε στους ψηφοφόρους μας και ζητήσουμε να επαναβεβαίωσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μας;». Ο υπουργός διερωτήθηκε αν υπάρχουν κόμματα ή τοπικές αρχές και δήμαρχοι που ανέχονται στις περιοχές τους επιθέσεις στα σπίτια πολιτικών και κατονόμασε ευθέως τον σκηνοθέτη κ. Δ. Κολλάτο: «Υπάρχουν πολιτικοί χώροι που να μην καταδικάζουν τέτοιες πρακτικές;»

Καταδίκη των φαινομένων

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα πρωτοφανή φαινόμενα σε βάρος βουλευτών» έσπευσε να πει ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Τραγάκης, ενώ αυτονόητα χαρακτήρισε τα αισθήματα καταδίκης όλων αυτών που συμβαίνουν ο κ. Π. Παυλόπουλος. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της διαχρονικής καταδίκης τέτοιων συμπεριφορών υπενθυμίζοντας ότι «κάποιοι το 2008 επέχαιραν γιατί η Αθήνα έγινε Καμπούλ».

Από τον ΛΑΟΣ ο κ. Θ. Πλεύρης όχι απλώς κατεδίκασε τα φαινόμενα, αλλά μίλησε για απαράδεκτο χάιδεμα αυτών των συμπεριφορών, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτη η ανοχή του προεδρείου της Βουλής στο γεγονός ότι επί 38 ημέρες υπάρχει πανό στην πρόσοψη της Βουλής με κρεμάλες κατά των βουλευτών και απειλές για «νέο Γουδί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή