Λιγότερες ώρες, μεγαλύτερα τμήματα στα Μουσικά Σχολεία

Λιγότερες ώρες, μεγαλύτερα τμήματα στα Μουσικά Σχολεία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λιγότερες διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως και μεγαλύτερα τμήματα μαθητών θα λειτουργήσουν τα μουσικά σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά.

Ετσι επιτυγχάνεται, σύμφωνα με το υπ. Παιδείας, η ανάδειξη του ταλέντου των μαθητών χωρίς να εξαντλούνται από τα πολύωρα μαθήματα, αλλά και η αξιοποίηση των εκπαιδευτικών που θα πλεονάσουν.

Με τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν 6.900 ώρες εβδομαδιαίως, τόσο μουσικών ειδικοτήτων όσο και γενικών μαθημάτων, που αντιστοιχούν περίπου σε 365 εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου από το 2011 – 2012 στην Α΄ Γυμνασίου Μουσικών Σχολείων θα λειτουργήσουν 80 τμήματα με 1.903 μαθητές, αντί των 98 τμημάτων με 1.874 μαθητές φέτος. Ο μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα διαμορφώνεται στο προβλεπόμενο όριο των 24 μαθητών για τα μουσικά σχολεία. Επίσης, από τη νέα χρονιά το πρόγραμμα των μουσικών γυμνασίων θα έχει διάρκεια 42 ώρες από 45 ώρες το 2010 – 11. Στα μουσικά λύκεια το πρόγραμμα της Α΄ τάξης θα έχει διάρκεια 42 ώρες, έναντι 45 πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή