Η κυβερνητική πρωτοβουλία διχάζει την αντιπολίτευση

Η κυβερνητική πρωτοβουλία διχάζει την αντιπολίτευση

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποικίλες αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, προκάλεσε η πρόταση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής με αντικείμενο τη βία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ απάντησαν με απαξιωτικά σχόλια στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, η Κουμουνδούρου μάλιστα κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτήν. Από την άλλη πλευρά, στη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη υπενθυμίζουν ότι μόλις χθες κατέθεσαν αντίστοιχη πρόταση. Και από τη Δημοκρατική Αριστερά, όμως, επισημαίνουν ότι ο κ. Φ. Κουβέλης έχει ζητήσει επίμονα διακομματική επιτροπή για την Αστυνομία.

Η Ν.Δ. θα συμμετάσχει στη διακομματική επιτροπή, αν και έχει ερωτήματα ως προς τον στόχο και την αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας. Στη Συγγρού έθεταν χθες το ερώτημα, τι ακριβώς θα είναι αυτή η επιτροπή και τι θα κάνει, και δεν απέκλειαν ο κ. Παπανδρέου να κινεί το όλο θέμα για επικοινωνιακούς λόγους και όχι για λόγους ουσίας.

Απολύτως σαφές είναι, ότι σε αυτήν την επιτροπή δεν θα συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου μιλούσαν για «αστείες επικοινωνιακές πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα». Η Κουμουνδούρου απάντησε με σκληρή οξύτατη ανακοίνωση στην ομιλία του κ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο, κατηγορώντας τον ότι κινείται «στην επικίνδυνη και αντιδημοκρατική λογική της ενοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων». Πάντως ο ΣΥΝ επαναλαμβάνει πως σε ό, τι αφορά «τις αδιέξοδες εκδηλώσεις βίας, η θέση μας είναι σαφής: δεν τις υιοθετούμε και είναι έξω από τις παραδόσεις και την κουλτούρα της Αριστεράς».

Και το ΚΚΕ επέκρινε τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι, αξιοποιώντας τις προβοκάτσιες και τις γελοίες «συγκρούσεις» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορέσουν να καταστείλουν το οργανωμένο ταξικό εργατικό – λαϊκό κίνημα», αναφέρει ο Περισσός, ο οποίος θεωρεί τη συζήτηση αυτή αποπροσανατολιστική.

ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ

Το ΛΑΟΣ δείχνει να συμμερίζεται την κυβερνητική άποψη για υποκινητές πίσω από τους προπηλακισμούς βουλευτών: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κουραστεί πολύ για να πείσει ότι δεν υποκινεί αυτά τα επεισόδια», είπε χθες ο κ. Καρατζαφέρης.

Η κ. Μπακογιάννη χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου: «Είναι σωστό, θα πρέπει επιτέλους οι βουλευτές να πάρουν τις ευθύνες τους να συζητήσουν και να συμφωνήσουν. Η δημοκρατία δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και δεν προπηλακίζεται», είπε η κ. Μπακογιάννη, η οποία αναφερόμενη στους προπηλακισμούς ανέφερε ότι δεν πιστεύει «ότι πρόκειται περί αυθόρμητων πολιτών» και υποστήριξε ότι είναι οργανωμένοι.

Με μια οξύτατη ανακοίνωση καταδίκασε τις βιαιοπραγίες κατά των πολιτικών χθες και η ΔΗΜΑΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή