Μεταστροφή στη διεθνή σκηνή διαπιστώνει η Ν.Δ.

Μεταστροφή στη διεθνή σκηνή διαπιστώνει η Ν.Δ.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ηχηρή επιβεβαίωση των θέσεων και της στρατηγικής του, αλλά και ως ασφαλές δείγμα της μεταστροφής που αρχίζει και σημειώνεται στη διεθνή σκηνή έναντι των θέσεων της Ν.Δ., αναδεικνύει ο κ. Αντώνης Σαμαράς το χθεσινό κύριο άρθρο της μεγαλύτερης οικονομικής εφημερίδας The Wall Street Journal, το οποίο, σε συνέχεια της συνέντευξης του αρχηγού της Ν.Δ., τιτλοφορείται: «Επιτέλους, μια πρόταση υπέρ της ανάπτυξης στην Ελλάδα» και αναφέρεται με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευση.

«Ολοι, εκτός Βρυξελλών και ΔΝΤ, φαίνεται ότι γνωρίζουν πως ο κ. Σαμαράς έχει δίκιο. Ωστόσο, παρότι καταψήφισε τη νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα, το μόνο που εισέπραξε ήταν ο χλευασμός των αρχιτεκτόνων της διάσωσης της Ελλάδος», σημειώνει η εφημερίδα, και μετά μια εκτενή αναφορά στις θέσεις του αρχηγού της Ν.Δ., προσθέτει ότι οι απόψεις του τη βρίσκουν σύμφωνη. Εφιστά μάλιστα την προσοχή του κ. Σαμαρά στις προτάσεις του οικονομολόγου Steve Hanke, ο οποίος προ έτους υποστήριξε τη δραστική μείωση της φορολογίας των εργοδοτών, ώστε να μειωθούν τα εργατικά κόστη, κάτι που θα ενισχύσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το επιτελείο της Συγγρού, με εντολή του ίδιου του κ. Σαμαρά, έχει ξεκινήσει εσχάτως πολυεπίπεδη επιχείρηση αλλαγής του κλίματος, κυρίως στην ευρωπαϊκή σκηνή, οι εκπρόσωποι της οποίας στέλνουν βέλη κατά ριπάς προς τη Ν.Δ. Την προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί να συνδράμουν όλα τα στελέχη του κόμματος εντός και εκτός Ελλάδος – γεγονός που επιβεβαιώθηκε με την πρόσφατη ταυτόχρονη παρέμβαση των δύο αντιπροέδρων, Στ. Δήμα και Δημ. Αβραμόπουλου, υπέρ της ανάγκης επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου.

Ταυτοχρόνως, η Συγγρού κλιμακώνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση αλλά και την προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομίας Ευ. Βενιζέλου, τον οποίον, με αφορμή δημοσίευμα περί επικείμενων μειώσεων στις βασικές συντάξεις του ΟΓΑ, κάλεσε «αντί να υπεκφεύγει σε αοριστολογίες, να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στη Βουλή», ενώ επαναδιατυπώνει και το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες. «Είναι η μόνη λύτρωση για την ένταση που υπάρχει στην κοινωνία», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθες ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μάξ. Χαρακόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στη Ν.Δ. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι το επιτελείο της Συγγρού έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη Ν.Δ. να έχει κατακτήσει ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, στοιχείο το οποίο προκρίνουν στην εκπόνηση της εφεξής στρατηγικής.

Χθες, εξάλλου, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ευρώπη για τους οίκους αξιολόγησης, υπενθύμισε διά του εκπροσώπου της κ. Γ. Μιχελάκη ότι έχει ταχθεί υπέρ της σύστασης ενός ευρωπαϊκού οίκου, υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς είχε έγκαιρα τονίσει την αναγκαιότητα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή