Συμμαχίες εντός Κοινοβουλίου αναζητούν οι πανεπιστημιακοί

Συμμαχίες εντός Κοινοβουλίου αναζητούν οι πανεπιστημιακοί

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδια στιγμή που η υπ. Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου επιδιώκει τη συναίνεση των κομμάτων επί του ν/σ για τα ΑΕΙ, και η πανεπιστημιακή κοινότητα αναζητεί συμμαχίες εντός του Κοινοβουλίου επί των δικών της θέσεων. Ταυτόχρονα, πρόθεση πρυτάνεων και ομοσπονδίας πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) είναι να δημιουργηθεί μέτωπο κατά του νόμου, με τη συμμετοχή διδασκόντων, φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ. «Εάν ψηφιστεί ο νόμος τον Σεπτέμβριο δεν θα λειτουργεί τίποτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», προέβλεψε πρύτανης, μιλώντας χθες στην «Κ».

Ειδικότερα, σήμερα η Σύνοδος Πρυτάνεων θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, και αύριο με τη γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα. Στο ίδιο πλαίσιο, θα συνεχισθούν οι επαφές πρυτάνεων με βουλευτές από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου, ώστε να τους ενημερώσουν για τις αρνητικές επιπτώσεις που θεωρούν ότι θα έχουν στη λειτουργία των ΑΕΙ βασικές ρυθμίσεις του ν/σ. Χθες, διάφοροι πρυτάνεις παρουσίασαν τις θέσεις τους σε περί τους 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Από την πλευρά της, χθες συνεδρίασε η διοικούσα επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ. «Είμαστε αντίθετοι στο νομοσχέδιο και με αυτές τις διαδικασίες ψήφισής του που επιλέγει το υπ. Παιδείας», ανέφερε στην «Κ» η γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ κ. Ευγενία Μπουρνόβα. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί και συνεδρίαση της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή