Το ΔΝΤ εγκρίνει την πέμπτη δόση

Το ΔΝΤ εγκρίνει την πέμπτη δόση

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεδριάσει αύριο ώστε να εγκρίνει την πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα. Αυτό δήλωσε χθες, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου με την ιδιότητα της γενικής διευθύντριας του διεθνούς οργανισμού, η Κριστίν Λαγκάρντ. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι «έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ για την Παρασκευή, στην οποία θα εξετάσουμε την τέταρτη αξιολόγηση και τελικά την καταβολή της πέμπτης δόσης». Η κ. Λαγκάρντ επανήλθε στο αίτημα συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, την οποία είχε ζητήσει και την περασμένη εβδομάδα, όταν έγινε γνωστό ότι επελέγη για τη θέση. Η κ. Λαγκάρντ προέτρεψε, μάλιστα, τα ελληνικά κόμματα να επιδείξουν στο θέμα αυτό την ίδια γενναιότητα με εκείνα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «ελπίζω ότι τα ελληνικά πολιτικά κόμματα όλα μαζί θα μπορέσουν να εμπνευστούν από τις γενναίες αποφάσεις που έλαβαν τα πολιτικά κόμματα στην Πορτογαλία. Ερχεται ο καιρός που τα προσωπικά συμφέροντα, οι πολιτικές αντιμαχίες θα έπρεπε να μείνουν στην άκρη, όταν είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας, κάτι που κατέδειξαν τόσο η Ιρλανδία όσο και η Πορτογαλία».

Σύμφωνα πάντως με την κ. Λαγκάρντ, το πρόβλημα του δημοσίου χρέους είναι ευρύτερο και πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως, καθώς αγγίζει «όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες, από την Ιαπωνία έως τις ΗΠΑ, αλλά ξεκάθαρα με έμφαση στην Ευρωζώνη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή