Εξορμήσεις στελεχών Ν.Δ. στην περιφέρεια

Εξορμήσεις στελεχών Ν.Δ. στην περιφέρεια

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθεια ανατροπής της μέχρι σήμερα εικόνας ενός… απομονωμένου διεθνώς Αντώνη Σαμαρά καταβάλλει η Νέα Δημοκρατία μετά τα… υπερατλαντικά δημοσιεύματα που ουσιαστικά υιοθετούν πλήρως τις θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται μάλιστα να σηματοδοτήσει τη γαλάζια αντεπίθεση, συγκαλώντας την προσεχή εβδομάδα τα πολιτικά όργανα της Ν.Δ. προκειμένου να δώσει σαφές μήνυμα επαγρύπνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη συγκαλούνται διαδοχικά η Εκτελεστική Γραμματεία και η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κάνει λόγο για δικαίωση των θέσεων του κόμματος και να καλέσει τα στελέχη σε εξόρμηση πληροφόρησης των πολιτών. Χθες, η Συγγρού αντέδρασε έντονα στην υπόμνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου, ότι η εφημερίδα Wall Street Journal, που δημοσίευσε το υπέρ του κ. Σαμαρά άρθρο, «έχει δημοσιεύσει κατ’ επανάληψη ότι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των ελληνικών προβλημάτων, είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας».

«Οταν ο κ. Μόσιαλος μιλά για όσους «επιχειρηματολογούν υπέρ της πτώχευσης της χώρας», αναφέρεται και σε τακτικούς συνομιλητές του κ. Παπανδρέου, γνωστούς ξένους οικονομολόγους και επιχειρηματίες, οι οποίοι, επανειλημμένως, έχουν κάνει σχετικές δηλώσεις ή πιθανώς και να έχουν συμφέροντα από τη χρεοκοπία της χώρας;» ήταν η δηκτική απάντηση του κ. Γ. Μιχελάκη, ο οποίος επανέλαβε ότι πίσω από τη σειρά των αρνητικών για τον κ. Σαμαρά δημοσιευμάτων βρίσκονται κυβερνητικά στελέχη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε εξάλλου χθες συνάντηση, έπειτα από αυτή της Τετάρτης με την κ. Αννα Διαμαντοπούλου, με τους πρυτάνεις της χώρας, σχετικά με την προωθούμενη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν και η τάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αναζητηθεί δρόμος συνεννόησης με την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο πεδίο, για μερίδα στελεχών θεωρείται δύσκολο να δοθεί «πολιτική συναίνεση». Προς τούτο, ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος επανέλαβε ως προϋποθέσεις συνεννόησης τη μετάθεση κατάθεσής του για τον Σεπτέμβριο ώστε να δοθεί χρόνος ζύμωσης με την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τη διατήρηση ανάδειξης του πρύτανη κάθε πανεπιστημίου από την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Στη δήλωσή του, ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπήρξε προσεκτικός, αφού έκανε λόγο για «κλίμα συμφωνίας στο ότι χρειάζονται ριζικές και γενναίες μεταρρυθμίσεις στα ελληνικά Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα». Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Παν. Πελοποννήσου, Θ. Παπαθεοδώρου, επεσήμανε πως «ο κ. Σαμαράς συμφώνησε με τις προτάσεις των πανεπιστημίων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή