Απιστία, η κατηγορία κατά Γ. Αλογοσκούφη

Απιστία, η κατηγορία κατά Γ. Αλογοσκούφη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης ως υπουργός Οικονομικών είχε υποχρέωση ελέγχου νομιμότητας κα σκοπιμότητας των ενεργειών της διοίκησης του ΟΤΕ και κυρίως της προγραμματικής συμφωνίας 8002 παρ’ ότι είχε παρέλθει ο χρόνος λήξης της. Αν ο υπουργός, σημειώνει η πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωπος του Δημοσίου και κύριος μέτοχος του ΟΤΕ είχε ασκήσει τον απαιτούμενο έλεγχο για την εφαρμογή των ρητρών που προέβλεπε η προγραμματική συμφωνία, θα είχε εξασφαλίσει σε βάθος εξαετίας, δηλαδή από το 1998, όλα τα υπερτιμήματα και θα είχε προστατεύσει κατά τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον, όπως αυτό όριζαν οι ρήτρες. «Είναι προφανές ότι ο κ. Γ. Αλογοσκούφης σκόπιμα παρερμηνεύει τις έννοιες «διοίκηση» και «έλεγχος», προσπαθώντας να αιτιολογήσει τις προσωπικές του παραλείψεις», κρίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στοιχειοθετούν την απιστία σε βαθμό κακουργήματος ισχυριζόμενοι ότι «η συνολική περιουσιακή ζημία του ελληνικού Δημοσίου, στην οποία συνέβαλε η μη τήρηση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης από τον τότε υπουργό, ανέρχεται στα 286.154.918 ευρώ: «Επί της υπουργίας του κ. Γ. Αλογοσκούφη το ελληνικό Δημόσιο υπέστη τη μεγαλύτερη οικονομική απώλεια λόγω της προγραμματικής συμφωνίας 8002, αφού δύο φορές δεν διεκδίκησε, όπως όφειλε, τα υπερτιμήματα και δεν απαίτησε από τη Siemens τις νόμιμες αποζημιώσεις, που αποκαλύφθηκαν για το σκάνδαλο», αναφέρει επακριβώς η πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Με δήλωσή του ο κ. Αλογοσκούφης σημειώνει ότι επιβεβαιώνεται με την πρόταση η πολιτική του στοχοποίηση, «με τις κατηγορίες έωλες να εντάσσονται σε μιαν άθλια προσπάθεια κομματικής δίωξης των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά και στο ακέραιο για την υπόθεση Siemens».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή