Ασυμβίβαστα θεσπίζει η Ν.Δ.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «γραμμή» του κόμματος, ενόψει της πύκνωσης των επισκέψεών τους στην περιφέρεια, θέλει να δώσει στα στελέχη της Ν.Δ. ο κ. Αντ. Σαμαράς. Η Εκτελεστική Γραμματεία και η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος συγκαλούνται Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, δίδοντας τη δυνατότητα στον πρόεδρο του κόμματος να προβάλει, εκ νέου, τις γαλάζιες θέσεις επί της οικονομίας – με το πρόσθετο επιχείρημα ότι ήδη αυτές τυγχάνουν υποστήριξης από μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.

Καίτοι στην ηγεσία της Ν.Δ. κρίνουν ότι επιδίωξη του κ. Γ. Παπανδρέου είναι να εξαντλήσει την 4ετία, η πιθανότητα απρόβλεπτων εκλογικών εξελίξεων ανοίγει μέτωπα μεταξύ των δυνάμει υποψήφιων βουλευτών. Αφορμή αποτέλεσε εγκύκλιος του γραμματέα της Ν.Δ. κ. Ανδ. Λυκουρέντζου, σύμφωνα με την οποία καλούνται να παραιτηθούν από τις θέσεις τους όσοι επικεφαλής γραμματειών επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Εξ αυτών, τρεις θεωρούνται δεδομένοι υποψήφιοι. Ο κ. Μαν. Αγγελάκας (γραμμ. Οργανωτικού), ο κ. Γ. Μανώλης (Συνδικαλιστικού) και η κ. Κατερίνα Παπακώστα (γραμμ. Γυναικών). Οι Μ. Αγγελάκας και Κατερίνα Παπακώστα μοιάζουν έτοιμοι να παραιτηθούν προκειμένου να διεκδικήσουν έδρα στην Α΄ και τη Β΄ Αθήνας, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, απρόθυμος εμφανίζεται -επί του παρόντος- ο κ. Μανώλης, που επίσης θεωρείται υποψήφιος για τη Β΄ Αθήνας, χωρίς ο ίδιος να το επιβεβαιώνει.

Το ζήτημα του «ασυμβιβάστου» προκαλεί δηκτικά σχόλια από άλλα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, όπως από τον αναπλ. τομεάρχη Οικονομίας κ. Νότη Μηταράκη ο οποίος ήδη εγκαινίασε το πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα και την αναπλ. εκπρόσωπο κ. Βασιλική Τζότζολα που κινείται προς την αρένα της Β΄ Αθήνας. «Στην περίπτωση των τομεαρχών ή των εκπροσώπων, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο;», θέτουν το ρητορικό ερώτημα κάποιοι εκ των θιγομένων…

Εν τω μεταξύ, ως προσπάθεια να επανακάμψει στην πολιτική επικαιρότητα αντιμετωπίζουν όλες σχεδόν οι πτέρυγες της Ν.Δ. την επανεμφάνιση του κ. Γ. Βουλγαράκη και τα θερμά λόγια που επεφύλαξε για τον τέως πρωθυπουργό. Σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι «ο Κ. Καραμανλής θα πρέπει, μετά τις εκλογές, να ξαναμαζέψει όλη την παράταξη σε ένα κόμμα που δεν ξέρω πώς θα λέγεται, αλλά θα είναι ξανά η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Ολα τα άλλα και όλοι οι άλλοι είναι λεπτομέρειες», έγραψε στο Διαδίκτυο, ενώ χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real) έκανε λόγο για «αδυναμία και ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού» και πρόσθεσε ότι υπάρχει αδυναμία της Κεντροδεξιάς να εμπνεύσει τους πολίτες ως εναλλακτικός πολιτικός χώρος.

Η Συγγρού απέφυγε κάθε σχόλιο, ενώ οργίλη ήταν η αντίδραση συνεργατών του κ. Κ. Καραμανλή που απέδιδαν προσωπικά ελατήρια στα λεγόμενα Βουλγαράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή