Κ. Παπούλιας: Να υπάρξει συνολική λύση

Κ. Παπούλιας: Να υπάρξει συνολική λύση

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες το πρωί στα Ιεροσόλυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, που επισκέπτεται το Ισραήλ, με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Σιμόν Πέρες. Στις δηλώσεις του ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου» την κρίση που βιώνει η Ελλάδα, προσθέτοντας, επιπλέον, ότι «αντιμετωπίζουμε και μια συστημική κρίση του ευρώ». «Η κρίση αυτή δεν αντιμετωπίζεται με πρόχειρες λύσεις της τελευταίας στιγμής. Η επιβίωση της Ευρωζώνης θα εξαρτηθεί από την πολιτική βούληση των ηγετών της να καταλήξουν, άμεσα, σε μία συνολική στρατηγική που θα αντιμετωπίσει τις εγγενείς αντιφάσεις της νομισματικής ένωσης», τόνισε.

Στη διάρκεια της συνάντησης των κ. Πέρες και Παπούλια επιβεβαιώθηκε το θερμό κλίμα που κυριαρχεί στις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ. Ο κ. Παπούλιας μίλησε για «ραγδαία βελτίωσή τους», ενώ πρόσθεσε ότι η αναβαθμισμένη σχέση που έχει η Ελλάδα με το Ισραήλ μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη και για τους δύο λαούς, αλλά και για τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επανέλαβε, επίσης, την πάγια θέση της Ελλάδας για εξεύρεση βιώσιμης και συνολικής λύσης στο Παλαιστινιακό, παράμετρο της οποίας, όπως πρόσθεσε, αποτελεί η ασφάλεια του Ισραήλ. Οσον αφορά τη στενή πολιτική σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι αυτή αντικατοπτρίζεται στην κοινή απόφαση θεσμοθέτησης του Διακυβερνητικού Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο πρόκειται και λάβει χώρα εντός των επόμενων μηνών.

«Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών»

Ο κ. Πέρες από την πλευρά του μίλησε για «έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ» και αναφέρθηκε στην πανάρχαιη ιστορία και των δύο λαών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι έχουν λαμπρό μέλλον. Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, ευχαρίστησε για τη στάση που τήρησε η Ελλάδα στην υπόθεση του στολίσκου για τη Γάζα, ενώ ευχαρίστησε και για τη συνδρομή με δυνάμεις δασοπυρόσβεσης που έστειλε η χώρα μας κατά τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε πέρυσι το Ισραήλ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Βουλή του Ισραήλ, παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Σήμερα πρόκειται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή