Συνάντηση Παπούλια – Αμπάς

Συνάντηση Παπούλια – Αμπάς

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις κρίσιμες εξελίξεις στο παλαιστινιακό ζήτημα συζήτησε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σε συνάντηση που είχαν στη Ραμάλα. Στις δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Αμπάς επανέλαβε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή προτίθεται, εφόσον δεν επιτευχθεί το προσεχές διάστημα επανάληψη των διαπραγματεύσεων με την ισραηλινή πλευρά, τον Σεπτέμβριο να προσφύγει στα Ηνωμένα Εθνη για την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τον κ. Αμπάς, ο οποίος αναφέρθηκε στους δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και την Παλαιστίνη και στην εκτίμηση για τις σταθερές θέσεις της χώρας μας και τις προσπάθειες που καταβάλλει σε κάθε επίπεδο στηρίζοντας την υπόθεση του παλαιστινιακού λαού.

Ο κ. Παπούλιας επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για δημιουργία ενός δημοκρατικού και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, προσθέτοντας ότι η χώρα μας παραμένει αρωγός στις προσπάθειες για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, η οποία, όπως προσέθεσε, θα διευκολύνει τη συνολική διευθέτηση του μεσανατολικού ζητήματος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ανησυχία για το παρόν αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και την ελπίδα ότι σύντομα, με τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας, θα υπάρξει λύση επωφελής για όλες τις πλευρές.

Πριν από την επίσκεψή του στη Ραμάλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Ισραήλ απευθύνοντας χαιρετισμό στο ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματικό συνέδριο. Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στις αμοιβαία επωφελείς δυνατότητες που μπορούν να προκύψουν από την ενδυνάμωση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, προσφέρει πραγματικές δυνατότητες και ευκαιρίες προσέλκυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Παπούλιας επισκέφθηκε και το Δάσος των Εθνών στα Ιεροσόλυμα, όπου φύτεψε ένα ελαιόδεντρο. Στις δηλώσεις του εξέφρασε την ευχή «η νέα εποχή στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις να ριζώσει και να καρποφορήσει, όπως ακριβώς το δέντρο αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή