Ασκούνης για την προεδρία ΚΕΔΕ

Ασκούνης για την προεδρία ΚΕΔΕ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον επί τέσσερις τετραετίες δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη επέλεξε τελικά το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιο στις εκλογές για την προεδρία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Επειτα από σχετική εισήγηση του τομέα αυτοδιοίκησης επελέγη ο κ. Ασκούνης, ο οποίος αρχικά προοριζόταν ως υποψήφιος πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ (Τοπική Ενωση Δήμων Νομού Αττικής). Μία άλλη υποψηφιότητα στην κούρσα για τη διαδοχή της ηγεσίας του δ. σ. της ενωσης ήταν ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιπποκράτους «ο Κώστας Ασκούνης έχει την αποδοχή και της αυτοδιοικητικής παράταξης της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει έλθει σε συνεννόηση για συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Ασκούνης τονίζει ότι «αποτελεί εξίσου μεγάλη ευθύνη αλλά και τιμή για μένα να αποτελώ την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατικής Αριστεράς, για να ηγηθώ της ΚΕΔΕ σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μπροστά της την εφαρμογή της μεγάλης μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» και γι’ αυτό πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας σε συνεργασία με την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης δεν έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ, κρίνοντας προφανώς ότι τα σοβαρά προβλήματα της πόλης αποτελούν σαφή προτεραιότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή