Βουλή: διχάζουν τα προνόμια

Βουλή: διχάζουν τα προνόμια

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δίνη «εμφύλιων» αντιπαραθέσεων, που προσλαμβάνουν συχνά και προσωπικό χαρακτήρα, έχουν εισέλθει οι βουλευτές όλων των πτερύγων, με επίκεντρο το ζήτημα των προνομίων τους και τις προτάσεις που κατατίθενται για τη δραστική περικοπή τους. Χθες, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιλογής των δύο συναδέλφων τους -Χαράς Κεφαλίδου και Κυρ. Μητσοτάκη- να δηλώσουν ότι «παραιτούνται» της χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου και των χρημάτων που δίδονται επιπλέον για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές της Βουλής, το ΚΚΕ με ανακοίνωση της Κ.Ο. του επαναφέρει τις γνωστές προτάσεις του για «κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης», «δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης» και «κατάργηση της αποζημίωσης για τη συμμετοχή στις επιτροπές». Ως προς την πρωτοβουλία των δύο βουλευτών, η κόκκινη Κ.Ο. σημειώνει πως «επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με ένα δήθεν φιλολαϊκό πρόσωπο για να συγκαλύψουν τη συναίνεσή τους στις αντιλαϊκές πολιτικές». Νωρίτερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας, κριτική στάση (κυρίως έναντι του κ. Μητσοτάκη, όπως ερμηνεύθηκε αργότερα στους διαδρόμους) τήρησε και ο κ. Ν. Δένδιας: «Οφείλω να εκφράσω τη λύπη μου για τη στάση μερίδας συναδέλφων, οι οποίοι παρουσιάζουν την κοινοβουλευτική αποζημίωση και τις απολαβές του βουλευτή ως υπερβολικό και υπερμέγεθες προνόμιο… Ο μέγας εχθρός είναι ο λαϊκισμός», είπε. Το κλίμα στη γαλάζια Κ.Ο. για τον κ. Μητσοτάκη είναι βαρύ. Βολές εναντίον του εκτόξευσε ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης (Φλας) ο οποίος αναρωτήθηκε «αν θέλουμε στη Βουλή να μπουν μόνο τα πλουσιόπαιδα ή τα παιδιά μεγάλων οικογενειών τα οποία έχουν λυμένα τα βιοποριστικά τους προβλήματα και κάνουν πολιτική από χόμπι», αλλά και η κ. Φωτεινή Πιπιλή με άρθρο της υπό τον τίτλο «Κοίτα ποιος μιλάει».

«Θα πρέπει να δούμε το θέμα της συνταξιοδότησης» αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), εκφράζοντας σύμφωνη γνώμη και ως προς την πρόταση να καταργηθεί η ξεχωριστή για τις επιτροπές αμοιβή. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Φιλ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή