Κώδων κινδύνου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική

Κώδων κινδύνου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Νάπολη θα γίνουμε». Με αυτά τα λόγια, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Οπως λέει στην «Κ», η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακυρώνει τη σύμβαση για την κατασκευή τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Φυλή, Γραμματικό και Κερατέα αποτελεί απλώς τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Ορατός είναι ο κίνδυνος είτε τα έργα να μη γίνουν είτε να χαθούν τα λεφτά», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει ένσταση από τους φορείς που συμμετέχουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπως είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ούτως ώστε να αρθεί το εμπόδιο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια ολιγωρία, όταν το κύτταρο της Φυλής σε 2,5 χρόνια κλείνει οριστικά».

Κατά τη χθεσινή πάντως ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος υπό τον υπουργό κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποφασίστηκε να αναζητηθούν χρήματα και από ιδιωτικά κεφάλαια για την κατασκευή των έργων. (Η κατασκευή των τεσσάρων μονάδων είναι συνολικού προϋπολογισμού 365 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 120 εκατ. ευρώ προέρχονται από την Ε.Ε.). Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο ότι δεν αναμένεται τα συγκεκριμένα έργα να δημοπρατηθούν εντός των επόμενων 3-4 μηνών.

Οπως τονίστηκε επίσης, ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης αποβλήτων θα προχωρήσει κανονικά. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι για την περίπτωση της Κερατέας θα πραγματοποιηθεί ειδική συνάντηση, ενώ θα εξεταστεί εάν το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευαστεί εκεί που προτείνουν οι κάτοικοι.

Στο μεταξύ, συνάντηση για τα σοβαρά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και την αξιοποίησή τους, την εικόνα της πλατείας Συντάγματος και το θέμα της καθαριότητας, πραγματοποίησε χθες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη με τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό. Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι έχουν γίνει πολλά λάθη που έχουν αντίκτυπο στον τουρισμό, ενώ ο κ. Σγουρός απευθυνόμενος στους δυσαρεστημένους πολίτες ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι ο διάλογος με κραυγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή