Σύγκρουση Κυρ. Μητσοτάκη με «γαλάζιους»

Σύγκρουση Κυρ. Μητσοτάκη με «γαλάζιους»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτός πόλεμος μεταξύ του Κυρ. Μητσοτάκη και γαλάζιων βουλευτών, με εκατέρωθεν βαρείς χαρακτηρισμούς, έχει ξεσπάσει, στον απόηχο της απόφασης του τομεάρχη Περιβάλλοντος να παραδώσει το βουλευτικό Ι.Χ. και να παραιτηθεί από τις αποζημιώσεις των επιτροπών. Η συγκεκριμένη κίνηση του βουλευτή στην πραγματικότητα απελευθέρωσε τις αντιδράσεις που υπάρχουν εδώ και καιρό σε μερίδα του κόμματος για τις κατά καιρούς απόψεις του κ. Μητσοτάκη, ενώ αναβίωσε την κόντρα μεταξύ σαμαρικών -μητσοτακικών. Χθες, ο κ. Μητσοτάκης κονταροχτυπήθηκε δημοσίως με τον γραμματέα Προγράμματος κ. Ευρ. Στυλιανίδη, ο οποίος ουσιαστικά τον «φωτογράφισε» και μίλησε για «πλουσιόπαιδα», «παιδιά μεγάλων οικογενειών» και «πορφυρογέννητους», ενώ εξαιρετικά αιχμηρή ήταν η αντίδραση και άλλων βουλευτών. «Θέλουμε μέσα στη Βουλή να μπαίνουν μόνο τα πλουσιόπαιδα ή τα παιδιά των μεγάλων οικογενειών τα οποία έχουν λυμένα όλα τα βιοποριστικά τους προβλήματα και κάνουν πολιτική από χόμπι;», διερωτήθηκε ο κ. Στυλιανίδης (Ρ/Σ Flash).

«Οφείλω να εκφράσω τη λύπη μου για τη στάση μερίδας συναδέλφων οι οποίοι παρουσιάζουν την κοινοβουλευτική αποζημίωση και τις απολαβές του βουλευτή ως υπερβολικό και υπερμέγεθες προνόμιο. Ο μέγας εχθρός είναι ο λαϊκισμός», σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκ. Δένδιας. Εξαιρετικά οξεία ήταν και η γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Φωτεινή Πιπιλή, με άρθρο της στο site aixmi.gr που είχε τίτλο «O Κυριάκος; Κοίτα ποιος μιλάει…». Η κ. Πιπιλή καυτηριάζει με τον τρόπο της τους γόνους και απευθυνόμενη προς τον κ. Μητσοτάκη σημειώνει: «Εγώ, Κυριάκο μου, δεν κυβέρνησα ποτέ την Ελλάδα, εντάξει;»…

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έμεινε με κλειστό στόμα, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση μιλώντας για «τζάμπα μάγκες». «Δεν είμαι εγώ τζάμπα μάγκας, άλλοι είναι τζάμπα μάγκες. Οσοι μου επιτίθενται είναι υποκριτές. Για να μην κοροϊδευόμαστε εδώ πέρα. Ολοι γνωρίζουμε ότι στις επιτροπές της Βουλής πάμε για πέντε λεπτά, υπογράφουμε και φεύγουμε», είπε (Ρ/Σ Αθήνα 9,84). Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του επειδή εκείνοι που ξεπέρασαν τα όρια, εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, ήταν βουλευτές της Ν.Δ. Σημειώνεται, πάντως, ότι από την κίνησή του λαμβάνει αποστάσεις όχι μόνο η Συγγρού, αλλά και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υπογραμμίζει αφενός ότι οι βουλευτές έχουν συνεισφέρει πολύ σημαντικά στην κρίση και αφετέρου ότι αν χρειάζεται να επιστρέψουν το αυτοκίνητο, θα πρέπει αυτό να γίνει συντονισμένα και θεσμικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή