Ανευθυνότητα οι πρόωρες εκλογές

Ανευθυνότητα οι πρόωρες εκλογές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οσοι μιλούν για πρόωρες εκλογές στην παρούσα συγκυρία λειτουργούν ανεύθυνα και θέλουν να σύρουν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις». Με αυτήν τη φράση, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξή του σήμερα στην «Κ», βάζει τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Οπως σημειώνει, η χώρα δίδει κρίσιμη μάχη και καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία «ανεύθυνη στάση». Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνει πως «έχει την πολυτέλεια να πολιτεύεται ανεύθυνα, γιατί εμείς πράξαμε υπεύθυνα».

Για τον πρωθυπουργό «κόκκινη γραμμή είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών», όπως τονίζει χαρακτηριστικά όταν η συζήτηση έρχεται στο θέμα των διαβουλεύσεων για τη διαχείριση του χρέους και τη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει αναφορικά με την «επιλεκτική χρεοκοπία». «Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τον πατριωτισμό μου, ενώ πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων για να μη ζήσει η χώρα μια τραγωδία», θα πει. Ακόμα, ενόψει της καθοριστικής έκτακτης Συνόδου Κορυφής που ανακοινώθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη τονίζει πως «είναι ώρα να ξυπνήσει η Ευρώπη». Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο πρωθυπουργός και στα φαινόμενα διαφθοράς. Δεσμεύεται, μάλιστα, ότι θα «χτυπηθούν αλύπητα» οι όποιες νησίδες παρανομίας υφίστανται αυτήν τη στιγμή στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή