Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανυποχώρητη στάση έναντι των ιδιοκτητών ταξί και του αιτήματός τους να μην «ανοίξει» το επάγγελμα, τηρεί η κυβέρνηση. Τόσο ο κ. Ι. Ραγκούσης όσο και ο κ. Π. Γερουλάνος υπήρξαν εξαιρετικά σκληροί στις επικρίσεις τους έναντι των ιδιοκτητών, για την επιλογή τους να δημιουργήσουν προβλήματα εν μέσω της θερινής σεζόν. Ο κ. Ραγκούσης πάντως δεν συνάντησε ούτε χθες τους ιδιοκτήτες και συνεργάτες του τονίζουν ότι ο υπουργός δεν μπορεί να συζητήσει οτιδήποτε περιλαμβάνει κάτι λιγότερο από την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, όπως είχε αποφασίσει και το υπουργικό συμβούλιο.

Η απεργία των οδηγών ταξί προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε τον κ. Α. Σαμαρά ως υποκινητή των κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί. Ο κ. Ι. Μιχελάκης απάντησε λέγοντας ότι ο κ. Ραγκούσης προκαλεί πλήγματα στον τουρισμό, μόνο και μόνο για να ακυρώσει τη νομοθετική πρωτοβουλία του προκατόχου του κ. Δ. Ρέππα. Εν συνεχεία, κύκλοι του υπουργείου Υποδομών διέρρεαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να τοποθετηθεί για τη συμμετοχή του Προκόπη Παυλόπουλου στη γενική συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί, όπου αποφασίστηκε η «αναιτιολόγητη» 48ωρη απεργία. Με ακόλουθη ανακοίνωση, το υπουργείο υποδομών κατηγορούσε τον κ. Σαμαρά για «ανεύθυνο λαϊκισμό», καθώς «δίνει μάχη να μην προχωρήσει η απελευθέρωση των ταξί. Στην ανταπάντησή του ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον κ. Ραγκούση ότι «διαστρεβλώνει, συκοφαντεί και δημαγωγεί». Τα τρία μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) παρά τις αλλαγές στις αποχρώσεις των τοποθετήσεών τους, τάσσονται υπέρ της διατήρησης του παρόντος καθεστώτος και επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση. Υπέρ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος «υπό ορισμένες προϋποθέσεις» τάχθηκε η Δημοκρατική Αριστερά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή