Ο ΣΥΝ προτείνει ενιαίο μέτωπο

Ο ΣΥΝ προτείνει ενιαίο μέτωπο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υλοποίηση του σχεδίου για τη συγκρότηση μιας πλειοψηφίας με επίκεντρο την Αριστερά, που θα συναθροίσει τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και τον κόσμο στις πλατείες με στόχο την ακύρωση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, αποτελεί πλέον την άμεση προτεραιότητα για τον ΣΥΝ. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το εγχείρημα αυτό ευνοείται όχι μόνο στο επίπεδο των λαϊκών κινητοποιήσεων, αλλά και σε εκλογικό επίπεδο, καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα επιβραβεύουν την πολιτική τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις μετά τα γεγονότα της Υπατίας και η τελευταία μέτρηση της Public Issue έδειξε ότι η εκτίμηση της εκλογικής του επιρροής έχει ανεβεί στο 9%.

Οπως δήλωσε χθες στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο γραμματέας του ΣΥΝ κ. Δ. Βίτσας, η «ευκαιρία» στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι «να διαμορφωθεί ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, μέσα από αγώνες, μέσα από τις πλατείες, μέσα από τις κοινωνικές συγκρούσεις, με καταλύτη τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς». Πρόσθεσε ότι «αυτός ο συνασπισμός θα περιλαμβάνει δυνάμεις που μπορεί να ψήφισαν και Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και συγχρόνως ένα ευρύ τόξο από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ στα αριστερά της Αριστεράς». Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ονομαστικά αυτές τις πολιτικές δυνάμεις. Απευθύνθηκε μάλιστα όχι μόνο στο ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Οικολόγους Πράσινους, αλλά και στη Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φ. Κουβέλη και το Αρμα Πολιτών του Γ. Δημαρά, τονίζοντας ότι «η αποστασιοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου ήταν πράξη γενναιότητας». Η πρόσκληση στις δύο τελευταίες δυνάμεις δεν ήταν αυτονόητη, καθώς στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας είχε εντάξει τη Δημοκρατική Αριστερά στη «συμμαχία των προθύμων», ενώ η κάθοδος Δημαρά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 είχε ενοχλήσει σφοδρότατα την Κουμουνδούρου.

Η γενναιοδωρία αυτή του ΣΥΝ απέναντι σε πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες είχε αντιπαλότητα στο παρελθόν οφείλεται σε απλές πράξεις της αριθμητικής. Ενωμένο, το μπλοκ της Αριστεράς είναι δημοσκοπικά η ισχυρότερη παράταξη στη χώρα και ξεπερνά σε ισχύ τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή