Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο παρά πέντε της Συνόδου

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο παρά πέντε της Συνόδου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες είναι οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο παρά πέντε της αυριανής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και συμφώνησαν ότι «είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η κρίση, για να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη, αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία». Σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί για το ίδιο θέμα με την κ. Μέρκελ, ενώ, με παρέμβασή του, το ΔΝΤ καλεί τους ηγέτες της Ευρωζώνης να ενισχύσουν το ταμείο του Προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης και να επιτρέψουν να αγοράσει κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά.

Στο μεταξύ, Βερολίνο και Φρανκφούρτη εξακολουθούσαν και χθες να διαφωνούν ως προς το περιεχόμενο της λύσης. Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος, θέλοντας να χαμηλώσει τις προσδοκίες για τη λήψη σημαντικής απόφασης αύριο, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια «θεαματική» απόφαση, που θα επιλύσει διαμιάς την κρίση δημόσιου χρέους. Χθες, επίσης, στο προσκήνιο ήρθε και η πρόταση για την επιβολή μιας μικρής εισφοράς στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Ωστόσο, η ΕΚΤ και οι ενώσεις τραπεζών Γαλλίας και Γερμανίας δήλωσαν αντίθετες.

Στο εσωτερικό μέτωπο, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή