Προβλήματα σε όλη τη χώρα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αιφνιδιαστικές κινήσεις προχώρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι ιδιοκτήτες ταξί προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε αρκετές πόλεις της χώρας. Περίπου 4.000 ταξί συγκεντρώθηκαν το πρωί στα διόδια Ελευσίνας επιτρέποντας ελεύθερη διέλευση στα οχήματα, τα οποία όμως παρέμεναν μποτιλιαρισμένα λόγω του όγκου των ταξί που είχαν καταλάβει δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Λίγη ώρα αργότερα η ίδια ομάδα ταξί κατευθύνθηκε προς τα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου. Ελεύθερη ήταν το πρωί η διέλευση των οχημάτων και από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών όπου είχαν συγκεντρωθεί άλλες ομάδες αυτοκινητιστών. Ιδιοκτήτες ταξί από την Αττική και την Εύβοια συγκεντρώθηκαν στα διόδια του Σχηματαρίου.

Ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλίας έκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος των Τεμπών για τρεις ώρες περίπου και η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσω παρακαμπτηρίων. Λίγο μετά τις 11 το πρωί χθες ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής απέκλεισαν για μία έως δύο ώρες τις τρεις βασικές εισόδους της πόλης στη Λαχαναγορά (ε. ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών), στο Δερβένι (ε. ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας) και στη γέφυρα του Νέου Ρυσίου (ε. ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών). Χιλιάδες οχήματα εγκλωβίστηκαν για δύο ώρες περίπου στην περιοχή.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης όπου αυτοκινητιστές απέκλεισαν το λιμάνι και το αεροδρόμιο, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αυτοκινητιστών ταξί και οδηγών τουριστικών λεωφορείων. Αδύνατη κατέστη η αποβίβαση των περίπου 2.500 ταξιδιωτών των κρουαζιερόπλοιων Magesty και Cristal της εταιρείας Louis. Αυτοκινητιστές στα Χανιά απέκλεισαν την είσοδο κτιρίου οικονομικών υπηρεσιών, ενώ σε κατάληψη των δύο εφοριών και των γραφείων του ΟΑΕΕ προχώρησαν οι συνάδελφοί τους στην Πάτρα. Κινητοποιήσεις σημειώθηκαν και στα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, του Ρίου στα διόδια της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου – Πρέβεζας, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, στα διόδια Νεστάνης, στη Σάμο, την Κέρκυρα, την Κομοτηνή και τη Ρόδο. Εντολή στην αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις σε βάρος ιδιοκτητων ταξί για παρακώλυση συγκοινωνιών έδωσε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή