Η Λαγκάρντ υπέρ της συμφωνίας

Η Λαγκάρντ υπέρ της συμφωνίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλωσόρισε η γενική διευθύντρια διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, τη συμφωνία των ηγετών της Ευρωζώνης για την παραχώρηση νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα. Στο επίσημο ανακοινωθέν του ΔΝΤ, το οποίο θα συμμετέχει στο νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα των 109 δισ. ευρώ για τη στήριξη της Ελλάδας, γίνεται λόγος για σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν από τους ηγέτες της Ευρωζώνης και τους φορείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Τα μέτρα που αποφασίστηκαν θα παρέχουν σημαντική στήριξη στην ανάπτυξη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ελλάδας και της Ευρωζώνης», σημειώνεται στο ανακοινωθέν. Οπως προσθέτει, «επιδοκιμάζουμε ιδιαιτέρως τους ευνοϊκότερους όρους χρηματοδότησης που παρείχαν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και τη δέσμευσή τους να στηρίξουν χώρες που υπάγονται σε προγράμματα στήριξης μέχρι να επιστρέψουν στις αγορές χρέους».

Με αναφορά στην Ελλάδα, τονίζονται τα εξής: «Δεδομένης της αυστηρής εφαρμογής του προγράμματος από τις ελληνικές αρχές και της αποφασιστικότητας των κρατών-μελών να υποστηρίξουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον δικό του ρόλο, με γνώμονα τη δική του πολιτική και με την έγκριση του εκτελεστικού συμβουλίου». Τέλος, το ΔΝΤ εστιάζει στην επείγουσα σημασία όσον αφορά την προώθηση του προγράμματος και επιδοκιμάζει τα βήματα που έγιναν για την «ενίσχυση της ευελιξίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή