Αποδράσεις πολιτικών εν καιρώ κρίσης

Αποδράσεις πολιτικών εν καιρώ κρίσης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανύποπτο πολιτικό χρόνο, τον Απρίλιο του 2008, ο τέως υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Kykladesnews. gr ότι είχε όνειρο να ζήσει έναν ολόκληρο χρόνο στη Σέριφο, όπου διατηρεί σπίτι. Στην ίδια συνέντευξη συμπλήρωνε ότι η καλύτερη παρέα από το ΠΑΣΟΚ για διακοπές θα ήταν «με τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Μίμη Ανδρουλάκη να ανταλλάσσουν ανέκδοτα και επιχειρήματα, πίνοντας και τρώγοντας, δίπλα στη θάλασσα», κάτι που στις ημέρες μας ηχεί τουλάχιστον… παρακινδυνευμένο. Το ζήτημα των διακοπών έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα για τους αναγνωρίσιμους και μη πολιτικούς, που βλέπουν συναδέλφους τους να προπηλακίζονται. Η Βουλή ετοιμάζεται να κλείσει στα μέσα Αυγούστου, αλλά το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα έχει περιορίσει τις μετακινήσεις, τις εξόδους και τις επιλογές των βουλευτών για διακοπές.

Οποιος έχει εξοχικό σπίτι, έχει καλώς. Θα το προτιμήσει αποφεύγοντας τις πολλές πολλές δημόσιες εμφανίσεις. Οι υπόλοιποι μάλλον θα προτιμήσουν κάποιες ινκόγκνιτο ολιγοήμερες διακοπές, μακριά από… γνωστούς με σκάφος, όπου δεν θα διακινδυνεύσουν φέτος να πατήσουν το πόδι τους στο ντεκ, για ευνόητους λόγους. Ο πρωθυπουργός θα καταφύγει στη λύση των Σαββατοκύριακων. Σε συνδυασμό με πολιτικές – κομματικές υποχρεώσεις. Στην τελευταία εξόρμησή του στην Κω, ξέκλεψε λιγότερο από τρία τέταρτα από τις επαφές του, για να κάνει μια βουτιά σε παραλία κοντά στο ξενοδοχείο όπου διανυκτέρευσε.

Είναι άγνωστο αν φέτος θα επιλέξει για λίγη ξεκούραση την Πάρο, όπου πάντως ο Γιάννης Ραγκούσης θα ξεκλέψει μερικές μέρες για να ξεκουραστεί.

Ο Κώστας Σημίτης πήγε πρόσφατα, για λίγες μέρες, με τον αδελφό του, οικογενειακά στην Ελούντα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα το πρόγραμμά του για φέτος το καλοκαίρι περιλαμβάνει και ολίγον από Κορακοχώρι και ίσως Σίφνο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επίσης προτιμά τις Κυκλάδες και τη Χαλκιδική, αλλά με τον φόρτο εργασίας που έχει, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς αν και πότε θα ξεκουραστεί.

Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, επί διακυβέρνησης Καραμανλή, η Μύκονος ήταν ένας αγαπημένος προορισμός για πρωτοκλασάτους υπουργούς και στελέχη. Πλέον, την αποφεύγουν σχεδόν όλοι συστηματικά. Ακόμη κι όσοι είχαν φροντίσει να αποκτήσουν δικό τους σπίτι στο Νησί των Ανέμων. Για ευνόητους λόγους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι τον Δεκαπενταύγουστο, μόνο ο Γιάννης Τραγάκης περπατούσε στα στενά του νησιού, αλλά τότε τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα.

Σήμερα, είναι σίγουρο ότι κι αυτός θα το ξανασκεφτεί να κάνει τις ίδιες διαδρομές με πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή