Και… κίνημα «Αγανακτισμένων»

Και… κίνημα «Αγανακτισμένων»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές διεργασίες φαίνεται πως βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο στους κόλπους της πράσινης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Η απόρριψη της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση γνωμοδοτικού συμβουλίου αναφορικά με τις υποθέσεις των κ. Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη ως προς το σκάνδαλο Siemens, συνιστά ένα εκ των πλέον σοβαρών δειγμάτων.

Ως γεγονός, η εξέλιξη αυτή ήρθε να ηλεκτρίσει ακόμη περισσότερο το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήδη δονείτο στους ρυθμούς της «ανταρσίας» μεγάλης ομάδας βουλευτών έναντι του κ. Γ. Ραγκούση για το ζήτημα των ταξί. «Είναι απλά ο νέος κρίκος στην αλυσίδα», ανέφερε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Και συμπλήρωνε: «Μην ξεχνάτε ότι έχουν προηγηθεί η Τίνα Μπιρμπίλη, ο Δρούτσας και, φυσικά, ο Παπακωνσταντίνου. Ολοι τους είναι άνθρωποι του προέδρου».

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός φάνηκε πρόσκαιρα να λειτουργεί πυροσβεστικά: χωρίς το «κόκκινο πανί» Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπ. Οικονομικών και την κ. Μπιρμπίλη στο υπ. Περιβάλλοντος, οι φωνές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης αυτή τη φορά «στόχευσαν» τον υπουργό Μεταφορών.

Με αφορμή αυτή την κλιμακούμενη κινητικότητα, κάποιοι σπεύδουν να μιλήσουν για υπό συγκρότηση άτυπου «κινήματος αγανακτισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ». Δεν είναι ομοιογενές αυτό το «κίνημα», προσθέτουν. Στους κόλπους του βρίσκει κανείς σε συγκυριακά κοινό βηματισμό δυσαρεστημένους πολιτικά ή και σε προσωπικό επίπεδο από τον πρωθυπουργό και το πέριξ του κ. Παπανδρέου σύστημα διοίκησης κυβέρνησης και κόμματος, πολιτικούς συμμάχους του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου, ή και βουλευτές οι οποίοι εκφράζουν έντονο προβληματισμό για τις κεντρικές επιλογές κυρίως στην οικονομική-κοινωνική πολιτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή