Κριτική Αριστεράς για την οικονομία

Κριτική Αριστεράς για την οικονομία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τον οίκο Moody’s βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των κομμάτων της Αριστεράς, τα οποία εστιάζουν την κριτική τους στην οικονομία και στα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής. Οι αναγνώσεις τους πάντως ήταν διαφορετικές. Το ΚΚΕ τη χαρακτήρισε στην ουσία αδιάφορη, τονίζοντας ότι «είτε υποβαθμίζει είτε αναβαθμίζει, για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έρχονται μέρες κόλασης». Από την πλευρά του ο Συνασπισμός την αξιοποίησε για να ασκήσει κριτική στο αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής και στην εικόνα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση: «Τους πανηγυρισμούς διαδέχθηκε η υποβάθμιση από τη Μoody’s», αναφέρει ο ΣΥΝ και προσθέτει: «Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται στο έλεος των αγορών. Με τη συμφωνία της συνόδου κορυφής δεν δίνεται καμία βιώσιμη λύση για το χρέος».

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία εκφράστηκε κατ’ αρχάς θετικά για τη συμφωνία της Πέμπτης, θέλει τώρα να προωθήσει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας των αδύναμων στρωμάτων. Για τον σκοπό αυτό ο κ. Φ. Κουβέλης θα επισκεφθεί την ΟΚΕ και τη ΓΕΣΕΒΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή