Ο Ρακιντζής ζητεί να υπολογιστούν τα διαφυγόντα κέρδη

Ο Ρακιντζής ζητεί να υπολογιστούν τα διαφυγόντα κέρδη

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, οι εκπρόσωποι του κλάδου ευελπιστούν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναδίπλωση. Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα, κατά την οποία οι αυτοκινητιστές ταξί από όλη τη χώρα πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία και συγκέντρωση στη Βουλή την ώρα που θα συνεδριάζει το ΚτΕ Μεταφορών. Ωστόσο, η τοποθέτηση του υπουργού Υποδομών κ. Γ. Ραγκούση δεν αναμένεται να περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις της απελευθέρωσης, καθώς το υπουργείο αναμένει και άλλες προτάσεις του κλάδου προκειμένου εντός του Αυγούστου να ανακοινώσει τις επίσημες θέσεις του για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Την ίδια στιγμή, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία Υποδομών και Τουρισμού να υπολογίσουν τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου από τις καταλήψεις σε διόδια και αρχαιολογικούς χώρους, ώστε το Δημόσιο να καταθέσει αγωγές και να διεκδικήσει τα χρήματα από την ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί.

Πυρά κατά Ρακιντζή

Για «επιλεκτική πρωτοβουλία» κατηγορεί τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί. Η ΠΟΕΙΑΤΑ, η οποία σημειώνει πως «η πενταετής θητεία του κυρίου Ρακιτζή έχει λήξει από τις 14/9/2009», διερωτάται «στα 7 χρόνια της θητείας του σε πόσες και ποιες περιπτώσεις έπραξε το ίδιο για αντίστοιχες κινητοποιήσεις επαγγελματικών οργανώσεων ή σε διαδηλώσεις που είχαν, αναμφισβήτητα, πολύ βαρύτερο κόστος για το κοινωνικό σύνολο».

Μέτρο που θα οδηγήσει στην αύξηση του ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμέλια Τόρες την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί στην Ελλάδα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως «το άνοιγμα του επαγγέλματος βρίσκεται στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, για το οποίο έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση». Η Ισπανίδα αξιωματούχος τόνισε ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με ηπιότερη ωστόσο μορφή, ενώ κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα. «Αν το υπουργείο παραμείνει αμετακίνητο, θα είμαστε κι εμείς ανυποχώρητοι. Θέλουμε να ζήσουμε» δηλώνει ο γραμματέας του ΣΑΤΑ, Κώστας Δήμος, ο οποίος συμπληρώνει ότι ο κλάδος θα επανεκτιμήσει την κατάσταση αύριο.

Στην Κρήτη αυτοκινητιστές προχώρησαν χθες σε αποκλεισμό οικονομικών υπηρεσιών, ενώ δεν απέκλεισαν την ενδεχόμενο «μαζικής απόβασης» στην Αθήνα. Συγκεκριμένα οι διαδηλωτές έκαναν κατάληψη στις ΔΟΥ Ηρακλείου και Χανίων αποτρέποντας τη λειτουργία των υπηρεσιών. Για την πρωτεύουσα ξεκινούν νωρίς σήμερα το πρωί και οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι χθες, για πρώτη φορά ύστερα από μέρες, δεν προχώρησαν σε «άνοιγμα» κάποιου σταθμού διοδίων.

Στην Πάτρα, οι ιδιοκτήτες ταξί προχώρησαν στον αποκλεισμό, από τις 11.00 το πρωί και για περίπου τρεις ώρες, των διοδίων του Ρίου και της Γέφυρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή