ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενημέρωση

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενημέρωση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να έρθει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη Βουλή και να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, επιμένουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση ειδικά για το θέμα αυτό χθες, ενώ ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν τοποθετήθηκε επισήμως, στελέχη της έλεγαν πάντως χθες ότι ο πρωθυπουργός σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έρθει και να ενημερώσει τη Βουλή.

Το ΚΚΕ τονίζει πως, «ανεξάρτητα από την πρόθεση του πρωθυπουργού για συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι αναγκαίο και απαραίτητο να γίνει ενημέρωση και συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία της συνόδου κορυφής της Ε.Ε., που υποθηκεύει το μέλλον του λαού και της νεολαίας για 40 χρόνια με βάρβαρα μέτρα διαρκείας». Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός θα καλούσε τους αρχηγούς στο Μαξίμου την Πέμπτη, πάντως, η γ.γ., Αλέκα Παπαρήγα, θα έπρεπε να αλλάξει το πρόγραμμά της, αφού έχει προγραμματίσει ολοήμερη επίσκεψη στη Σάμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, στην οποία εστιάζει στη σύνοδο κορυφής και ερωτά τον κ. Παπανδρέου «γιατί η κυβέρνηση ήταν απούσα, δεν διεκδίκησε έκδοση ευρωομολόγου και φόρου στις τράπεζες και δεν ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του; Αν προτίθεται να φέρει προς έγκριση στο Κοινοβούλιο νέο μνημόνιο και δανειακή σύμβαση, που θα περιλαμβάνει και «εμπράγματες εγγυήσεις», και αν έχει αποδεχτεί να παραχωρήσει σε «εμπειρογνώμονες», τοποτηρητές των αγορών και των δανειστών μας, τον έλεγχο, τη διαχείριση και την κατανομή των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή