«Πόντιο Πιλάτο» χαρακτήρισε η Ν.Δ. τον πρωθυπουργό

«Πόντιο Πιλάτο» χαρακτήρισε η Ν.Δ. τον πρωθυπουργό

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνει την κριτική της προς την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, επικεντρώνοντας αφενός στην οικονομία, αφετέρου στη σοβούσα αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες ταξί. Η Ν.Δ. χαρακτήρισε χθες τον πρωθυπουργό «Πόντιο Πιλάτο» και την κυβέρνηση άθροισμα από «αυτόνομα τσιφλίκια χωρίς συντονισμό, συνέχεια και συνέπεια». Η Συγγρού έχει λάβει απόφαση να ταχθεί στο πλευρό των αυτοκινητιστών, καλώντας τους να απόσχουν από κάθε ακραία κινητοποίηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο κ. Μιχελάκης σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ κάλυψε πλήρως τον γραμματέα Συνδικαλισμού κ. Γ. Μανώλη που είχε παρευρεθεί στις συνελεύσεις των ιδιοκτητών ταξί, επέμεινε στην υιοθέτηση πληθυσμιακών κριτηρίων, αν και αναγνώρισε ότι η αγορά είναι στρεβλή και απαιτείται έλεγχος του τρόπου και του κόστους μεταβίβασης των αδειών.

Η γαλάζια κριτική για το ζήτημα των ταξί είναι ενδεικτική των τόνων που θα χαρακτηρίζουν την πολιτική αντιπαράθεση εφεξής. Αλλωστε, στη Συγγρού η χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου ερμηνεύθηκε ως πλήρης επιβεβαίωση της αλλαγής στρατηγικής του Μαξίμου. Η λέξη «συναίνεση» θα ακούγεται από τον κ. Παπανδρέου μόνον για να κατηγορηθεί η Ν.Δ. ότι την αρνείται, εκτιμούν συνεργάτες του κ. Σαμαρά. Ενδεικτική είναι η απάντηση του κόμματος στη χθεσινή επίθεση του κ. Ηλ. Μόσιαλου: «Σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές ΠΑΣΟΚ, ο Αντ. Σαμαράς και η Ν.Δ. επιδεικνύουν στάση ευθύνης, προτάσσοντας σε κάθε περίπτωση το συλλογικό καλό. Καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, ψηφίζουμε ό,τι κινείται σε σωστή κατεύθυνση και ασκούμε υπεύθυνη κριτική».

Αντιπροσωπεία της Ν.Δ. συναντάται σήμερα με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, με τη Συγγρού -στον απόηχο και των χθεσινών δηλώσεων Σόιμπλε- να εκτιμά ότι η επιφυλακτική της στάση έναντι της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών δικαιώνεται στην πράξη. Το πρωί της Τρίτης, μετά τον «καφέ» του κ. Σαμαρά με τους δύο αντιπροέδρους Δ. Αβραμόπουλο και Στ. Δήμα, έλαβε χώρα και ειδική σύσκεψη υπό τον κ. Δήμα με αντικείμενο την εκτίμηση όλων των παραμέτρων του νέου πακέτου διάσωσης της χώρας, υπό το πρίσμα και της διστακτικότητας που εμφανίζουν οι τράπεζες να συμμετάσχουν στη διαδικασία ανταλλαγής – επιμήκυνσης των ομολόγων. Στη Συγγρού δεν αποκλείουν η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας να αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να έλθει μετά τις διακοπές του Αυγούστου στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, αρνητική είναι τελικά η θέση της Ν.Δ. και στην κυβερνητική ρύθμιση για τα αυθαίρετα. Σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Κυρ. Μητσοτάκης, που στο παρελθόν έχει διαφοροποιηθεί από τη θέση Σαμαρά υπέρ της νομιμοποίησης, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει ένα χρόνιο πρόβλημα με μπαλώματα» και προσέθεσε πως με το κυβερνητικό σχέδιο «ουδείς εγγυάται ότι θα αποφύγουμε τη δημιουργία μιας νέας γενιάς αυθαιρέτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή