Οι προτεραιότητες ανά υπουργείο

Οι προτεραιότητες ανά υπουργείο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα υπουργικά γραφεία έφτασε χθες η επιστολή του κ. Γ. Παπανδρέου με το θερινό χρονοδιάγραμμα που πρέπει καθένας να τηρήσει ώς το τέλος του καλοκαιριού. Η επεξεργασία των προτεραιοτήτων είχε γίνει και πριν από τη Σύνοδο της περασμένης Πέμπτης, ωστόσο στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν ήθελαν να τις ανακοινώσουν πριν κλείσει το εσωτερικό μέτωπο.

Τα συνολικά 15 υπουργεία θα πρέπει να έχουν θεσμοθετήσει ώς το τέλος του Αυγούστου 47 δράσεις. Από αυτές κάποιες είναι ήδη δρομολογημένες ή προετοιμασμένες από τους υπουργούς και απομένει η συζήτησή τους στο υπουργικό συμβούλιο. Ετσι, ώς το τέλος του Αυγούστου πρέπει να είναι έτοιμες δράσεις όπως το ενιαίο μισθολόγιο και οι συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων (υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

Σημαντικά ζητήματα θα πρέπει να επιλύσει ταχέως ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών θα πρέπει εντός του Αυγούστου να έχει προετοιμάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για το φορολογικό, το σχέδιο δράσης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την αναδιοργάνωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένης και της προσφυγής σε outsourcing, και την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είναι επιφορτισμένος να βρει λύση για το θέμα της Κερατέας, ενώ ο κ. Ιω. Ραγκούσης πρέπει να προχωρήσει στην απεμπλοκή της κατασκευής πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Ο κ. Γ. Κουτρουμάνης θα πρέπει να παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα για την εισφοροδιαφυγή και να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος θα πρέπει να έχει ξεκινήσει την υλοποίηση της λίστας φαρμάκων και να προχωρήσει με το οριστικό σχέδιο για τις συνενώσεις των νοσοκομείων.

Ο κ. Π. Γερουλάνος θα πρέπει εκτός από το ποδόσφαιρο να ετοιμάσει και πρωτοβουλίες για την τόνωση της κρουαζιέρας, ενώ ο κ. Ηλ. Μόσιαλος να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, αλλά και να καταρτίσει ένα νέο νομικό πλαίσιο για τη διαφανή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή