Κορυφώνει η Ν.Δ. την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση

Κορυφώνει η Ν.Δ. την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόκκινο χτυπά η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αμφότερες εγκαταλείπουν και τα τελευταία συναινετικά προσχήματα. Η χθεσινή παραδοχή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Κ. Μαρκόπουλου ότι η Ν.Δ. διανέμει -ατύπως- δημοσιεύματα τα οποία επιβεβαιώνουν την κριτική που ασκεί το κόμμα στην πρόσφατη συμφωνία των Βρυξελλών, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κ. Ηλία Μόσιαλου που έσπευσε να στοχοποιήσει τη Ν.Δ., θέτοντας το ερώτημα «εάν είναι δυνατόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διοχετεύει non paper με δημοσιεύματα εφημερίδας, η οποία συστηματικά υπονόμευε τη χώρα μας».

«Η Ν.Δ. δεν προέβλεψε την καταστροφή της χώρας απλώς μοίρασε κρίσεις σημαντικών οικονομικών αναλυτών που λένε ότι αυτό που αποφάσισε η Ευρώπη δεν είναι ούτε τελεσίδικο, ούτε λύνει τα προβλήματα» είναι η επίμαχη φράση του κ. Μαρκόπουλου (Real) που αποτέλεσε θρυαλλίδα της έντασης.

Η σύγκρουση των δύο κομμάτων θυμίζει έντονα την προ μηνών αντιπαράθεσή τους, όταν ο ξένος Τύπος έβριθε δημοσιευμάτων επικριτικών για τη στάση του κ. Σαμαρά έναντι του αιτήματος Παπανδρέου για συναίνεση και ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε, τότε, κάνει λόγο για «κέντρα» που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή της χώρας. Την ίδια περίοδο στελέχη της Συγγρού απέδιδαν τα δημοσιεύματα σε πράσινο δάκτυλο και είναι χαρακτηριστική παλαιότερη δήλωση του κ. Γ. Μιχελάκη που επικαλούνταν και χθες στελέχη του κόμματος. «Τώρα που το κλίμα έχει αρχίσει και αντιστρέφεται, και το ένα μετά το άλλο τα ξένα Μέσα αναγνωρίζουν ότι το Μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, η κυβέρνηση προσπαθεί να απαξιώσει τα Μέσα αυτά, λέγοντας ότι «επιχειρηματολογούν» υπέρ της πτώχευσης της χώρας» είχε σημειώσει, προσθέτοντας υπαινικτικά ότι μεταξύ αυτών που προβλέπουν χρεοκοπία είναι και «τακτικοί συνομιλητές του κ. Παπανδρέου», «φωτογραφίζοντας» τους κ. Ρουμπινί, Σόρος και Στίγκλιτζ.

Συνάντηση με τρόικα

Εν τω μεταξύ, δίωρη συνάντηση -σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα, όπως μετέδιδε η Συγγρού- είχε χθες το 6μελές τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας με το γαλάζιο επιτελείο υπό τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Στ. Δήμα. Στο τραπέζι ετέθησαν τόσο οι ευρωπαϊκές εξελίξεις όσο και τα μέτρα που λαμβάνονται στο εσωτερικό με έμφαση τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, αλλά και το υπό διαμόρφωση φορολογικό νομοσχέδιο. Οι γαλάζιοι επιτελείς (Σταϊκούρας, Λαζαρίδης, Μουρμούρας, Παπασταύρου) επέμειναν ιδιαιτέρως στο περίφημο «σχέδιο Μάρσαλ», επιχειρώντας να διευκρινίσουν αν προβλέπει πρόσθετα κεφάλαια ή απλώς τεχνική βοήθεια για την ομαλή απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή