Εκκληση για λήξη των κινητοποιήσεων από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ

Εκκληση για λήξη των κινητοποιήσεων από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί να λήξουν, άμεσα, την απεργία τους απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε, χθες, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούση.

«Να αποφευχθούν ενέργειες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει κοινωνικές εντάσεις, δυσφήμηση της χώρας με πολύ σημαντικές αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό και στην οικονομία μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης, εκτιμώντας ότι εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει την τουριστική κίνηση, που παρουσιάζει μέχρι στιγμής αύξηση περίπου 10% από το εξωτερικό.

Ο υπουργός ζήτησε από τον ΣΕΤΕ την υποβολή προτάσεων σχετικά με το πώς η λειτουργία των ταξί μπορεί να προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση στην τουριστική ζήτηση. Ο κ. Ανδρεάδης τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που θα στοχεύει στην απελευθέρωση των υπηρεσιών ταξί με τον βέλτιστο τρόπο για το κοινωνικό σύνολο. Επίσης, εξήρε τη στάση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, οι οποίοι αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των καταστάσεων δεν προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πέραν του ζητήματος με τα ταξί έγινε συζήτηση και για γενικότερα θέματα μεταφορών και υποδομών που σχετίζονται και επηρεάζουν άμεσα τον τουρισμό. Σε ό,τι αφορά τη προαναγγελθείσα ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και την ανάπτυξη των Περιφερειακών Αεροδρομίων ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι σκοπός είναι τα αεροδρόμια να καταστούν όχι μόνο πιο λειτουργικά, αλλά και τιμολογιακά πιο ελκυστικά.

Ως προς τις επίγειες μεταφορές, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έθεσε προς τον υπουργό το ζήτημα της απελευθέρωσης των τουριστικών λεωφορείων με παράλληλη αντιμετώπιση του μονοπωλιακού καθεστώτος που ισχύει για το ΚΤΕΛ. Παράλληλα, ζητήθηκε να προωθηθεί το θέμα των νέων μορφών μεταφοράς, όπως το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς είχε, χθες, συνάντηση στο γραφείο του με το προεδρείο του ΣΕΤΕ, κατά την οποία συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον ελληνικό τουρισμό. Σε ό,τι αφορά τα ταξί, το προεδρείο του ΣΕΤΕ κατέθεσε τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τις κινητοποιήσεις. Ο κ. Ανδρεάδης ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τις θέσεις του Συνδέσμου σε ζητήματα, όπως η δημιουργία κοινής εταιρείας μάρκετινγκ για τον τουρισμό, μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, η στρατηγική Αερομεταφορών, το Ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό, η πλήρης απελευθέρωση της κρουαζιέρας, η ακτοπλοΐα, η δημιουργία δικτύου μαρινών σε όλη τη χώρα, η φορολογική πολιτική απέναντι στις τουριστικές επιχειρήσεις και, ειδικότερα, όσον αφορά το ΦΠΑ, ο Αναπτυξιακός Νόμος και η Τουριστική Εκπαίδευση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από το προεδρείο του ΣΕΤΕ να του στείλει, γραπτώς, περισσότερες πληροφορίες για μια σειρά ζητημάτων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δ. Αβραμόπουλος, η τομεάρχης Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη και ο τομεάρχης Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή