Ανεβάζει τους τόνους ο κ. Σαμαράς

Ανεβάζει τους τόνους ο κ. Σαμαράς

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιλέγει ο κ. Αντ. Σαμαράς, αναλαμβάνοντας μάλιστα επί προσωπικού να δώσει τον τόνο της αντιπολιτευτικής τακτικής. Μετά την προχθεσινή πρωτοβουλία του για ένα εθνικό συμβόλαιο για τον τουρισμό, που αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τον αρμόδιο υπουργό κ. Π. Γερουλάνο, προκαλώντας την οργή της Συγγρού, ο κ. Σαμαράς παρενέβη εκ νέου ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και, μάλιστα, σε μία ημέρα που η κυβέρνηση υιοθετούσε πανηγυρικούς τόνους για την απόφαση της Κομισιόν να μειωθεί η εθνική συμμετοχή στο 5%.

«Μάταια προσπαθώ 20 μήνες τώρα, να πείσω την κυβέρνηση να βάλει μπροστά τα έργα του ΕΣΠΑ. Η κυβέρνηση, αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε. Για μήνες μάλιστα, ξέχασε να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως «σε μια εποχή δύσκολη για την οικονομία, ένα ποσό 18 δισ. ευρώ παρέμεινε έτσι προκλητικά ανενεργό». Επαναφέροντας, δε, την κριτική του για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε πως «προτίμησαν να κόβουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν ανεκμετάλλευτη μια πραγματική ευκαιρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας… έπρεπε να της το υποδείξουν οι ξένοι σήμερα για να αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να ξεκουνηθεί…». Ο κ. Σαμαράς κατέληξε ότι η ζημία που έχει προκληθεί στην οικονομία είναι μεγάλη και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απολογηθεί για την προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα, της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να εντείνει τις δημόσιες παρεμβάσεις του, καθώς στο επιτελείο της Συγγρού κρίνεται ότι με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή παρέμβαση του κόμματος. Μετά την πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση (Παρασκευή), τον τουρισμό (Δευτέρα) και το ΕΣΠΑ, ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να θέσει την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου, απέναντι στην επικοινωνιακή αντεπίθεση που ξεκίνησε η κυβέρνηση μετά την απόφαση των Βρυξελλών για το χρέος.

Οργή για Γερουλάνο

Εν τω μεταξύ, σκληρή υπήρξε η αντίδραση της Ν.Δ. στην αρνητική απάντηση του κ. Π. Γερουλάνου για εθνική συναίνεση επί του τουρισμού. «Οι μάσκες έπεσαν. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι προσχηματικές οι αναφορές της στη συναίνεση και ανύπαρκτο το ενδιαφέρον της για τη μεγαλύτερη βιομηχανία του τόπου, τον Τουρισμό», επεσήμανε ο κ. Γ. Μιχελάκης, προσθέτοντας πως «με ύβρεις και ασύστολα ψεύδη, απορρίπτει σήμερα συγκεκριμένες προτάσεις της Ν.Δ. για τη στήριξη του Τουρισμού», προτάσεις που ακόμη και ο ΣΕΤΕ θεωρεί σωστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή