Αποκλεισμοί δρόμων και καταλήψεις σε ολόκληρη την Ελλάδα

Αποκλεισμοί δρόμων και καταλήψεις σε ολόκληρη την Ελλάδα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο ήρεμη σε σχέση με προχθές ήταν η χθεσινή διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ταξί του Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίοι κατέλαβαν το ταμείο του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, επιτρέποντας στους επισκέπτες του μινωικού ανακτόρου να εισέλθουν στον χώρο χωρίς να καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο, αφού τα ταμεία δεν λειτουργούσαν.

Διένειμαν φυλλάδια με τα αιτήματά τους και στη συνέχεια μετέφεραν το πεδίο της διαμαρτυρίας τους στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου επρόκειτο να δικαστούν οι δύο αυτοκινητιστές που είχαν συλληφθεί στη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Η δίκη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναβλήθηκε για τις 9 Αυγούστου, καθώς απουσίαζαν οι πέντε αστυνομικοί που είχαν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας υπηρεσίας είχε ασκήσει ποινικές διώξεις στους δύο συλληφθέντες. Στον 45χρονο για παρακώλυση συγκοινωνιών και στον 28χρονο επιπλέον για παράνομη οπλοφορία, καθώς συνελήφθη να κρατάει ένα σίδερο. Υπό κατάληψη εξακολούθησε να τελεί, για τέταρτη μέρα χθες, το κτίριο της περιφέρειας Κρήτης.

Οι διαμαρτυρίες των αυτοκινητιστών συνεχίστηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη συνάδελφοί τους προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της διεύθυνσης μεταφορών της περιφέρειας, ενώ έκαψαν ένα παλιό ταξί σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Πορείες έξω από αεροδρόμια πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα και στη Σάμο. Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα φέρετρο με το «καπέλο» του ταξί. Κοντά στο αεροδρόμιο συγκεντρώθηκαν και οι αυτοκινητιστές της Ζακύνθου.

Στη Λάρισα, περίπου 70 αυτοκινητιστές απέκλεισαν τις γραμμές του ΟΣΕ, δημιουργώντας πρόβλημα σε τρία δρομολόγια τρένων. Συγκέντρωση έγινε στην Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης κοντά στη Λαμία, όπου αποκλείστηκε ένα ρεύμα κυκλοφορίας για μία ώρα, ενώ σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού (στο ύψος της Αμφίπολης) προχώρησαν διαδηλωτές από Σέρρες, Δράμα και Καβάλα. Από τις 11.15 – 13.30 ιδιοκτήτες ταξί από τον Εβρο απέκλειαν κατά διαστήματα το τελωνείο των Κήπων. Σε άνοιγμα των διοδίων στη Νεστάνη προχώρησαν διαδηλωτές από την Αρκαδία. Ακόμα, διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σε Τρίπολη, Τρίκαλα, Χίο κ. α. Σε τέσσερις συλλήψεις αυτοκινητιστών που κατηγορούνται για φθορές σε γραφεία βουλευτών, προχώρησε η Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή